Danmark har fået sin første model med hijab

Modelbureauet Unique Models har ansat Danmarks første model med tørklæde

21-årige Amina Adan kan være med til at ændre på danskernes opfattelse af modeller med hijab. Foto: Unique Models
21-årige Amina Adan kan være med til at ændre på danskernes opfattelse af modeller med hijab. Foto: Unique Models

Modebranchen har længe været udskældt for at bruge for tynde modeller, men også for at bruge modeller som ikke repræsenterer kvinder i alle størrelser, etniciteter, seksualiteter og kønsidentiteter.

Nu slår det danske modelbureau Unique Models et slag for diversitet i modebranchen, de har nemlig ansat deres første hijabbærende model.

21-årige Amina Adan har alle de korrekte mål og et udseende, som gør hende til oplagt modelmateriale. Men én ting er sikkert: Man vil aldrig komme til at se Aminas hår på hendes billeder, da hun bærer hijab af religiøse årsager.

Foto: Unique Models
Foto: Unique Models
 

Jesper Thomsen der er direktør i Unique Models fortæller, at de ikke har valgt Amina på baggrund af hendes hijab, men fordi hun har potentiale til at være en god model, og at hendes tørklæde er en tilfældighed.

- Det er ikke et politisk statement fra vores side. Vi har først og fremmest startet Amina op, fordi hun er smuk og har en dejlig personlighed. Men vi er jo ikke naive og ved selvfølgelig godt, at det vil skabe noget opmærksomhed, men det er ikke årsagen til at Amina nu er model hos Unique, skriver Jesper Thomsen i en mail til Ekstra Bladet.

Foto: Unique Models
Foto: Unique Models
 

Hos Unique Models har man ikke planer om at ansætte alle smukke kvinder, der bærer hijab, selv om deres kunder i hele verden har reageret positivt på Aminas ansættelse.

- VI har ikke kvoter for hvor mange rødhårede, blåøjede eller hijabbærende modeller, vi skal have. Vi starter de unge drenge og piger op, som vi finder, og som vi føler har modelpotentiale. Vi har selvfølgelig øje for markedet, så pt. er det ikke sandsynligt, at vi fylder alle vores hylder op med hijabbærende piger for der skal jo også være efterspørgsel, skriver Jesper Thomsen.

Foto: Unique Models
Foto: Unique Models
 

Amina er lige blevet ansat i Unique Models og har ikke booket sit første job endnu. Det har ikke været muligt at få et interview med hende, da interessen for hendes nye job har været al for stor.