Danmarks Radio IQ-tester Amalie

- Resultatet var ikke et chok for mig, siger den 23-årige realitystjerne

- Jeg er ikke uintelligent, understreger Amalie. (Foto: Mogens Flindt)
- Jeg er ikke uintelligent, understreger Amalie. (Foto: Mogens Flindt)

Hvis der er nogen, der har taget imod rigtig megen kritik, og alligevel stadig står op, så er det i hvert fald mig, siger Amalie. (Foto: Benjamin Kürstein) Danske kendte Amalie: Værst når folk tror, jeg er dum

Amalie Szigethy er blevet danmarksberømt for sine underholdende ord og smukke sprogblomster. Men at den tidligere 'Paradise Hotel'-deltager til tider har det lidt svært med de danske gloser behøver ikke at betyde, at hun er dum og uintelligent – eller gør det?

På lørdag får Amalie og resten af Danmark svaret på, hvor klog den ukronede reality-dronning er, når hun lader sig teste i DR2s temalørdag ’Er du dum eller hvad?’.

- Jeg bliver blandt andet IQ-testet i programmet. Og jeg må sige, at resultatet ikke kommer som et chok for mig, siger hun til Ekstra Bladet.

Amalie har besluttet, hvor hendes første kryds skal sættes. (Foto: Jakob Jørgensen) Danske kendte DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Amalie på....

I løbet af programmet tager Amalie blandt andet tilbage til sin gamle skole for at høre, hvad hendes tidligere lærer siger om hendes intelligens.

- Jeg ved godt, at jeg ikke er superintelligent rent fagligt. Men jeg er altså ikke uintelligent, fordi mit gennemsnit i skolen ikke er tårnhøj, siger Amalie, der ud over at bruge sig selv i programmet også er vært og interviewer nogle af landets skarpeste hjerner.

Amalie og hendes mor Charlotte er tilbage i mere 'Amalies Verden'. Her kan man blandt andet følge Charlottes bestræbelser på at få bogen om datteren udgivet. Det er ikke lige let, erfarer hun og erklærer i den sammenhæng: - Jeg synes, Ekstra Bladet er en skodavis! (Foto: Mogens Flindt) TV Amalie mærker ydersiden af at være kendt

Hun konfronterer både sig selv og de mennesker hun møder, med de fordomme, der er omkring hende og andre 'dumme' mennesker, og hun får samtidig sat ord på, at intelligens ikke kun handler om at være fagligt god i skolen.

- Jeg ved godt, at jeg ikke er bogligt stærk, men vi har forskellige former for intelligens. Jeg er stærkere socialt og i det kreative, siger Amalie, der håber, at hun med programmet kan hjælpe andre som hende selv.

Amalie kludrer endnu engang rundt i facts og formuleringer. (Foto: Anthon Unger) TV Amalie: Aber stammer fra menneskerne

- Jeg vil gerne være en rollemodel for andre, der er lige som mig. Det gælder om at tage fat i det, man er god til og så udnytte det, siger hun og fortsætter.

- Mit budskab er, at selvom man ikke er så god til at læse og skrive, så kan man godt få et godt liv ved at gøre de ting, man er god til, siger hun.

Amalie bliver testet i DR2s temalørdag. (Foto: The Compound Aps)
Amalie bliver testet i DR2s temalørdag. (Foto: The Compound Aps)

Det er på lørdag, at man kan få svaret på Amalies IQ-test. Det er på Dr2 klokken 20.

Ud over programmet med Amalie viser DR2 i løbet af temaaftenen også 'Manden med den fantastiske hjerne' og 'Kan videnskaben øge din intelligens', der tilsammen viser forskellige aspekter af, hvad intelligens er, og hvordan det påvirker vores liv.


Amalie har altid været god til at tiltrække sig opmærksomhed, i februar fik hun sine fans til at spærre øjnene op, da hun fik sine bryster malet. (Privatvideo)
Her kan du se højdepunkter fra dengang, Amalie var hovedperson i Ekstra Bladets 'Paparazzi'