Danse-Daniel er blevet single

Håndboldspilleren, der dansede sig ind i danske stuer i 'Vild med dans', er ikke længere sammen med sin kæreste

Der sker mange ting i Daniel Svensson liv for tiden. Han er blevet single, er flyttet og leder efter nyt job. Foto: Stine Tidsvilde
Der sker mange ting i Daniel Svensson liv for tiden. Han er blevet single, er flyttet og leder efter nyt job. Foto: Stine Tidsvilde

36-årige Daniel Svensson er blevet single. Det fortæller den tidligere håndboldspiller til Se og Hør.

- Julie og jeg er ikke kærester mere og har ikke været det et stykke tid, fortæller Daniel Svensson til ugebladet.

Overfor Ekstra Bladet bekræfter han, at han ikke længere er sammen med Julie Bødker og faktisk ikke har været det i adskillige måneder.

- Omkring årsskiftet besluttede vi at gå fra hinanden. Vi var simpelthen gledet fra hinanden, men vi har et rigtig godt forhold i dag og det har vi hele tiden haft, siger Daniel Svensson til Ekstra Bladet.

Svensson blev for alvor kendt i hele landet, da han i efteråret var med i 'Vild med dans'. Her dansede han med Karina Frimodt, og de to delte mere end bare rappe fodtrin på dansegulvet.

Både Daniel Svensson og Frimodt har været ramt af kræft, og de har begge åbent fortalt om deres sygdom.

Karina Frimodt og Daniel Svensson er begyndt at træne de første danse. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio Dansepar deler skæbne: Begge ramt af kræft

Til Ekstra Bladet fortæller den dansede håndboldspiller, at det netop var de hårde kræftforløb, han har været igennem, der har fået forholdet til hans kæreste til at glide ud - og det selvom Julie Bødker var en solid støtte gennem begge hans kræftsygdomme.

- Det blev konsekvensen efter mine år med sygdom og hun fik stress. Til sidst havde vi ikke rigtigt et kæresteforhold. Vi var der bare for hinanden, og pludselig var det for svært at finde sammen som kærester igen. Så var det bedre at give slip, siger Daniel Svensson, der håber, at Julie vil være en del at hans liv for evigt.

- Hun betyder ufatteligt meget for mig. At hun var der for mig, da jeg var syg, betyder alt for mig. Det bliver aldrig slettet, siger han.

Karina Frimodt har haft slim i halsen og ondt i hele kroppen. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio Karina Frimodt hårdt ramt: Sygdom og flytterod

I forbindelse med bruddet har Daniel Svensson valgt at flytte fra Aalborg til København, og det betyder, at han også skal se sig om efter et nyt job i hovedstadsområdet.

- Efter megen overvejelse har jeg valgt at opsige min stilling hos CoolUnite Fonden. Min opsigelse kommer i forbindelse med, at jeg har besluttet at flytte tilbage til København, skriver den tidligere landsholdsspiller på Instagram.

- På nuværende tidspunkt er det ikke fastlagt, hvad jeg skal arbejde med i København eller hvilken vej min karriere skal gå, men jeg ved, at det er det rigtige for mig at flytte tilbage. Jeg ser frem til at finde ud af, hvilke muligheder der byder sig fremover, og jeg glæder mig til nye professionelle udfordringer, fortsætter Svensson, der også har arbejde som håndboldkommentator på TV2.

Hvad fremtiden skal bringe rent arbejdsmæssigt er han meget åben overfor.

- Lige nu vil jeg give mig selv tid til at mærke efter. Give mig god tid til at finde ud af, hvad jeg gerne vil. Men det er da lidt angstprovokerende ikke at have et fast job. Det kan jeg ikke huske, hvornår jeg senest har prøvet, siger Daniel Svensson, der ud over at være ekspert på håndbold på tv også holder foredrag om sin sygdom.

Daniel Svensson blev første gang ramt af kræft i 2013 og igen i 2016.

– Jeg gik til kontrol, blev raskmeldt i 2015 og havde det godt, men i 2016 sprang bomben for anden gang: Cancer. Igen. Over 90 procent af dem, der kan tåle de gode lymfekræftpræparat, bliver helbredt. Men jeg tilhører altså den lille gruppe på fire procent, der får tilbagefald, og det slog mig ret meget ud. Alle tal var forhøjede, og da man for en sikkerheds skyld lige scannede mig oveni, sås det tydeligt, at lymferne var hævede både i hals og bryst, og at kræftcellerne var aktive, fortalte Daniel Svensson i efteråret til Ekstra Bladet om det tilbagefald han fik i 2016.

Daniel Svensson er i dag erklæret rask, men går til kontrol flere gange om året.

Sådan så parret ud i fredags. I aften står den på salsa og Hollywood-tema. Foto: Mogens Flindt TV Kræft-kontrol: Karina danser med anspændt Daniel i aften