Dansk digter står frem: Jeg har både ægtemand og kæreste

Det egentlige ægteskab har ikke eksisteret i mange år, fortæller Pia Tafdrup, der har fundet en alternativ løsning med sin mand

Pia Tafdrup i samtale med Thomas Vang Glud i forbindelse med et arrangement. Foto: Stine Tidsvilde
Pia Tafdrup i samtale med Thomas Vang Glud i forbindelse med et arrangement. Foto: Stine Tidsvilde

Blot fordi man er gift, kan man sagtens have et romantisk forhold til en anden. Hvis det fungerer.

Det mener digteren Pia Tafdrup, som i dagens Politiken fortæller om sit eget ægteskab, der ikke er, som ægteskaber er flest.

'Paradise Hotel'-deltageren Isac. Foto: Janus Nielsen Film, tv & radio Ubehagelig bytur: Paradise-stjerner truet med kniv

I en tid hvor ægteskabet er i forandring, har Pia Tafdrup og hendes mand Bo valgt deres egen løsning. De blev gift i 1978 og bor stadig sammen, men deres forhold er mest af alt venskabeligt.

- I dag er det sådan, at jeg har en kæreste, og det egentlige ægteskab med Bo, det har ikke eksisteret i mange år. I stedet lever vi sammen som meget, meget gode venner, sådan har vi det bedst, og det er gensidigt, fortæller Pia Tafdrup til Politiken.

Billedet er en del af det materiale, som produktionsselskabet har lavet for at give mulige investorer en ide om seriens udtryk. Animation: Rasmus Berggreen/Marlowfilm Productions TV Serie om dansk ø kan slå rekord: Den dyreste nogensinde

Hun tilføjer.

- Vi bor under samme tag og har så meget sammen, ægteskabet har bare taget en anden drejning. Men faktisk tror jeg, mange ægtepar i vores alder lever, som vi gør, bare uden at tale om det.

Pia Tafdrup mener, at man aldrig kan falde til ro i livet. Man er i konstant bevægelse og kan tilpasse sig situationerne, som de opstår, så eksempelvis ægteskabet stadig kan fungere, selv om det mangler den erotiske side.

Pia Tafdrup taler åbent om sit ægteskab forud for udgivelsen af sin nyeste digtsamling. Foto: Stine Tidsvilde
Pia Tafdrup taler åbent om sit ægteskab forud for udgivelsen af sin nyeste digtsamling. Foto: Stine Tidsvilde

Hun har aldrig ønsket at blive skilt.

-  Selv om der har været mange dramaer her i huset, så har overvægten af de gode ting været for stor. Hele den historik, vi har fælles, og den forståelse, vi har for hinanden, trods alt, den er meget betydningsfuld for mig. Når vi mødes med vores drenge, når vi mødes med vores fælles venner. Når vi har læst en bog, vi anbefaler til den anden – alle andre ting end lige et erotisk forhold har vi stadig. Og et ægteskab er også det at have en god samtalepartner, siger Pia Tafdrup til Politiken.

Danske kendte Anders Matthesen 'i fængsel': - Det er virkelig trist

Ekstra Bladet har været i kontakt med Pia Tafdrup, der ikke ønsker at uddybe interviewet over telefonen.

- Det er bare sådan, livet har udviklet sig. Ellers har jeg ingen yderligere kommentarer, siger hun venligt.

Pia Tafdrup nyeste digtsamling 'Synet af lys' udkommer 27. marts.  Det er den tredje i en planlagt kvintet om sanserne.