Dansk dj tæt på samarbejde med verdensstjerne

Dj'en MORTEN hitter med 'Beautiful Heartbeat', men egentlig skulle nummeret have haft en anden prominent herre med

Morten Breum spiller i Tivoli i maj. (Foto: Sony)
Morten Breum spiller i Tivoli i maj. (Foto: Sony)

Da nummeret 'Beautiful Heartbeat' udkom i midten af januar, var det en forløsning for dj'en og produceren Morten Breum. Tracket har nemlig været mere end fem år undervejs.

Den jyske hitmager er under kunstnernavnet MORTEN klatret op ad karrierestigen indenfor genren EDM (electronic dance music, red), men da han for en håndfuld år siden sendte den svenske stjerne-dj Axwell en pakke med instrumentale numre, var han ikke forberedt på udfaldet.

Han fik nemlig en mail tilbage fra dj'en der skrev, at han gerne ville arbejde sammen med ham på et track.

- Han skrev, at han ikke kunne lade være med at lytte til det ene af numrene 'Beautiful Heartbeat', og at han godt ville arbejde på at finde en vokal til det, fortæller den danske dj, der med egne ord "synes det var sindssygt stort".

- Han har jo udgivet verdenshit og fantastisk musik, uanset om han har heddet Supermode, Axwell eller Swedish House Mafia. Derfor betød det meget for mig, fortæller MORTEN.

Tiden gik
Der gik et halvt år, før Axwell vendte tilbage med den svenske sangerinde Frida Sundemo. Men der var stadig meget arbejde, der skulle gøres og tiden gik.

- Han kunne grundlæggende godt lide den version, jeg sendte til ham, men han ville gerne lave nogle rettelser og forbedre produktionen, fortæller MORTEN.

Men så begyndte den svenske dj's projekt Swedish House Mafia, der blandt andet står bag hits som 'Don't you worry child' og 'Save the world' for alvor at tage fart, og det gjorde, at han var nødt til at trække sig fra samarbejdet med danskeren.

- Han skrev til mig, at han ikke kunne være med alligevel, men at han synes, jeg skulle udgive det selv.

- På det tidspunkt var der gået så mange år, at jeg bare gerne ville have det ud, også selvom det blev uden ham, fortæller Morten, der valgte at holde fast i, at den svenske sangerinde, Axwell havde valgt, skulle synge nummeret.

Der er dog 'no hard feelings' mellem de to dj's. Da nummeret var færdigt, sendte Morten det til Axwell.

- Han svarede, at han syntes, at det lød fantastisk og ønskede mig al held og lykke med det, siger MORTEN.

Her er alle navnene til Fredagsrock

Den danske dj kan blandt andet opleves i Tivoli den 20. maj, hvor han indtager Plænen til Fredagsrock.