Dansk jetsetter afslører: Sådan var Diana og Dodis forhold

I dag er det tyve år siden, at den tidligere prinsesse Diana og Dodi Al-Fayed omkom i et tragisk biluheld i Paris. Her fortæller Dodis nære ven om hans forhold til lady Di

Cherif El Ayouty ved sin villa i Cap Ferrat ved Nice i Frankrig. Foto: Jesper Stormly Hansen
Cherif El Ayouty ved sin villa i Cap Ferrat ved Nice i Frankrig. Foto: Jesper Stormly Hansen

I 90'erne var den dansk-ægyptiske rigmand, civilingeniør Cherif Ayouty, en del af det danske jetset og vennerne talte så kendte navne som prins Henrik, Kiki Tholstrup og det daværende ægtepar Peter og Henriette Zobel.

Ayouty, der flyttede til Danmark som ung og dengang ejede et palæ i Vedbæk, var også en af Dianas kæreste Dodi Al-Fayeds nære venner.

Diana og Dodi Al-Fayed sammen i Saint Tropez kort før ulykken. Foto: AP
Diana og Dodi Al-Fayed sammen i Saint Tropez kort før ulykken. Foto: AP
 

Skandalemillionær på dagpenge

De kendte hinanden fra overklasseparadiset Monaco, og trods syv års aldersforskel blev de gode venner, der blandt andet rejste, stod på ski, sejlede og festede sammen.

- Vi sejlede og gik ud med piger og sådan noget. Venskabet blev med tiden meget tæt, forklarer 72-årige Ayouty, der i dag er folketingskandidat for Nye Borgerlige, til Ekstra Bladet.

Derfor fortalte Dodi også Cherif om forholdet til Diana, som han ifølge Cherif blev introduceret til gennem sin far, rigmanden Mohamed Al-Fayed, der især er kendt som den tidligere ejer af stormagasinet Harrods.

- Han kendte mange smukke piger - modeller og skuespillere fra hele verden, men Diana var hans store plan. Han beskrev Diana som et meget sødt menneske - det var hun med alle. Han var meget glad for hende. Han troede, det var en slags kærlighed, der kunne udvikle sig, vurderer han.

Når du siger, at hun var hans plan, tror du så, at han var interesseret i Diana selv eller i hendes status?

- Jeg vil sige begge dele, for de mødtes ikke på en normal måde. Men han var glad for hende og talte meget pænt om hende. De to fandt ud af, at forholdet var en udvej. Diana havde været overalt med en masse mænd og prøvede at finde en sikker havn for resten af livet. Og Dodi havde penge nok – hans far var rig, så hun ville kunne leve et liv i med den status, hun var vant til, forklarer han.

Cherif Ayouty sammen med vennen prins Michael af Kent og hans familie i 1980'erne. Foto: Privat
Cherif Ayouty sammen med vennen prins Michael af Kent og hans familie i 1980'erne. Foto: Privat

Cherif jubler over dom: Ville kun voldtage franske piger

Cherif Ayouty mødte aldrig Diana i selskab med Dodi, men han var til middag med hende år forinden gennem sin ven prins Michael af Kent.

- Jeg mødte Diana på Kensington Palace, hvor hun var gæst hos prins Michael af Kent. Han og hans familie var mine gæster her i Danmark, hvor jeg introducerede dem for dronning Margrethe. Han er dronningens fætter, men de havde aldrig mødt hinanden. Efterfølgende besøgte jeg dem mange gange, og en af gangene kom Diana også til middag.

Hvad var dit indtryk af hende?

- Hun var meget sød og rar, forklarer Cherif om mødet med Diana i slutningen af 80’erne.

-  Der var mange skriverier om, at hun var meget ulykkelig i ægteskabet med prins Charles. Var det noget, du mærkede noget til?

-Det lagde man ikke mærke til dengang - ikke til den middag. Historierne kom først senere, dengang troede man at alt var rosenrødt. Men hun var alene til middagen, siger Cherif Ayouty.

Cherif skrev i 1998 en nøgleroman ’Aladdins intime oplevelser’ om livet i overklassen og venskabet med Dodi. Her fremgår det blandt andet, at Bobbi, der må formodes at være Dodi Al-Fayed, skulle have haft planer om at gifte sig med Diana, der var gravid på det tidspunkt, hvor hun og Dodi kørte galt i Paris. En ulykke, der tragisk kostede dem begge livet. En påstand, han gentager overfor Ekstra Bladet i dette interview.

- Vi var tætte nok til at tale om alt muligt. Til sidst sagde han til mig, at han skulle giftes nu. Diana var gravid, da hun døde, slår han fast.

Det samme mener i øvrigt Dodis far, Mohamed Al-Fayed, har siden sønnens død været overbevist om, at han og Diana ville giftes og at hun var gravid - og at 'ulykken' derfor var planlagt af den britiske sikkerhedstjeneste. Hans advokat har ifølge Mirror netop gentaget den teori i en kommende dokumentar om ulykken.

I tiden op til 20-års dagen for ulykken har Cherif ofte tænkt på sin gamle ven.

- Jeg bliver ked af det, men jeg prøver at tænke på vores gode tider sammen og på, at man skal huske at nyde livet. Dodi var på mange måder en ulykkelig person, men jeg prøvede at gøre ham så glad som mulig, siger han.


Se Dianas liv i billeder her. Video: AP