Dansk komiker i sadlen for ligestilling

Jonatan Spang oplevede for nylig et klart bevis på, at ligestilling mellem kønnene er en realitet

Jonatan Spang har netop købt en damecykel. (Foto: Thomas Sjørup)
Jonatan Spang har netop købt en damecykel. (Foto: Thomas Sjørup)

Det er nok de færreste, der har set et stand-up-show eller en film af Jonatan Spang, der kan være i tvivl om komikerens syn på feminisme og ligestilling.

Selv fik den 37-årige komiker for nylig slået et slag for ligestillingen, da han under et besøg hos en cykelforhandler traf et noget utraditionelt valg. Det fortæller han selv på Instagram.

Jonatan Spang tager pis på de forældre, der raset over manglende dyrekort fra Føtex og Bilka. (Foto: Thomas Sjørup) Danske kendte Komiker prikker til dyrekortsfanatikere

Jonatan Spang forsøger sig som Mads Mikkelsen. (Screendump) Danske kendte Spang springer ud som sol-lækker Mads Mikkelsen

- Fortæl mig, at feminismen ikke har sejret, når en voksen mand køber en lyseblå damecykel, fordi han ærligt synes, det er den flotteste overhovedet, skriver Jonatan Spang til et billede af sit nye transportmiddel.

Jonatan Spang, der ud over stand-up og skuespil, også arbejder som instruktør og manuskriptforfatter, har aldrig været bleg for at tage de moderne kønsroller under kærlig behandling.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sidst Jonatan Spang gik i for små sko var, da han modtog stor ros, som i virkeligheden skulle have været til Thure Lindhardt. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Danske kendte Jonatan Spangs pinlige erfaringer bliver tv

Sebastian Dorset savner mere lighed i Danmark. Det håber han en stemme på SF kan hjælpe på vej. (Foto: All Over Press) Danske kendte Derfor stemmer Sebastian Dorset på...

Forskellen på mænd og kvinder var blandt andet på dagsordenen, da Spang i 2012 debuterede med filmen 'Talenttyven' om det afdankede drengebandsmedlem og hans karrierekvinde-kæreste.

- Vi mænd mangler totalt en agenda i det der ligestillingsprojekt. Så det tætteste, vi kommer, er: 'Kan det ikke gå lidt langsommere?', sagde Jonatan Spang dengang til Politiken og fortsatte:

- For vi ved jo godt, at kvinderne stormer frem, at udviklingen er kommet for at blive, og at der er flest kvinder på de videregående uddannelser. Så vi sidder lidt sådan: 'Ja, ja, men kan I ikke bare tage det lidt roligt?' Og det er jo en taber-agenda.

Senest har Jonatan Spang kunne opleves i sin egen comedyserie 'Lillemand'. Til september har han premiere på sit nyeste onemanshow 'Danmark'.

En kvinde blev under et arrangement hos fagforeningen HK ret nærgående over for 37-årige Jonathan Spang. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Danske kendte Dansk komiker udsat for sexchikane på scenen