Dansk komiker: Jeg fandt ud af, at jeg ikke er lesbisk

Den snart bogaktuelle Linda P blotlægger årsagen til sin seksualitet over for Finn Nørbygaard

- Jeg levede af at være en mand. Jeg agerede som en mand. Jeg talte som en mand, og jeg forsøgte at score som en mand. Det var simpelthen så opslidende, siger Linda P. Foto: Katinka Hustad
- Jeg levede af at være en mand. Jeg agerede som en mand. Jeg talte som en mand, og jeg forsøgte at score som en mand. Det var simpelthen så opslidende, siger Linda P. Foto: Katinka Hustad

Det er svært ikke at slå ørene ud, når Linda P fortæller sin personlige historie, der rummer lykke og forelskelser, men også stofmisbrug og nedsmeltning, skiftende seksualitet.

I et af de seneste afsnit af radioprogrammet 'Finnsk Terapi', hvor Finn Nørbygaard en gang om ugen inviterer kendte i studiet for at tale om stort og småt, krænger Linda P sjælen ud og blotlægger den dybereliggende årsag til sin seksualitet.

Linda P: Jeg kom ikke til min fars begravelse

- Min far sagde til mig, at han ville ønske, at han ikke havde fået en datter, da jeg var otte år gammel, fortæller hun i radioprogrammet.

- Dengang så jeg det bare som: 'Så kunne det være, at man skulle være en dreng, der hed Jesper, i stedet for'. Så var alt godt, tilføjer Linda P, der var gift med en kvinde i et par år og senere dannede par med en mand.

Druk og stoffer
Efter forgæves forsøg er det ikke lykkedes Ekstra Bladet at tale med Linda P.

Ikke desto mindre uddyber hun i radioprogrammet, at hun udviklede et overforbrug af rusmidler, da hun i de følgende år dyrkede sin fars ønske om at have fået en dreng og ikke en pige.

- Jeg levede af at være en mand. Jeg agerede som en mand. Jeg talte som en mand, og jeg forsøgte at score som en mand. Det var simpelthen så opslidende, siger Linda P.

- Da jeg blev voksen, var det en bevidst inkompetence, fordi jeg vidste godt, hvorfor jeg gjorde det. Jeg vidste godt, at det var noget, jeg ikke fik ryddet op i, og da min far så døde i 2011, blev det rigtig slemt med druk og med stoffer, siger hun desuden.

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

I 2014 endte det katastrofalt.

Kort inden Linda P skulle optræde på Smukfest, blev hun ramt af et altopslugende angstanfald, der som en magnetisk kraft holdt hende fra at træde ud i rampelyset.

Da hun blev taget af programmet, og forpligtigelserne forduftede, styrtede hun mod afgrunden.

- Da arrangøren kom hen til mig og sagde, at nu havde hun taget mig af, var det, som om mine knæskaller forsvandt under mig. Jeg kunne simpelthen ikke stå på benene mere, forklarer hun.

Glad for at prøve
Linda P måtte aflyse hele sin igangværende turné, og hun blev indlagt på et psykiatrisk afdeling, men kom på rette køl igen og konfronterede de mest ubehagelige dele af sit liv.

Det ledte til en livsstilsændring og en forelskelse i komikeren Anders Grau, som Linda P dog ikke længere danner par med.

Single igen: Linda P går fra manden

- Efter jeg fandt ud af, at jeg ikke er lesbisk, begyndte jeg at se en mand. Det gik så ikke af andre årsager, men gudfader bevares, hvor jeg elskede ham, og jeg var så glad for, at jeg var i stand til at elske et andet menneske, siger hun.

- Jeg er glad for, at jeg prøvede det med piger, tilføjes det.

Linda P er meget snart bogaktuel. I maj udgiver hun sin biografi, 'Linda P', på Politikens Forlag. Her fortæller sin udviklingshistorie, om omkostningerne ved at tabe sig selv af syne, men også om vejen tilbage til livet.