Dansk komiker scorer stor lønforhøjelse

Det er fruen, der er direktør i entertainerens butik, og hun har været gavmild

Det er hammer hammer fedt! Der er flere penge i lønningsposen til Haugaard og frue. Foto: Klavs Bo Christensen
Det er hammer hammer fedt! Der er flere penge i lønningsposen til Haugaard og frue. Foto: Klavs Bo Christensen

Det er en ganske udmærket forretning at være Jacob Haugaard. Det seneste regnskab fra sangeren og entertaineren afslører, at det går så godt, at der har været plads til en klækkelig lønforhøjelse til ham selv og hans eneste ansatte. Hun hedder Ilse Wilmot og er gift med Haugaard.

Selv er den 65-årige spasmager helt uvidende om, at parrets løn er steget fra 818.000 kroner i 2016 til 1.009.186 i 2017.

- Er den det? Det lyder da meget godt, siger han på klingede aarhusiansk.

- Det er min kone, der er direktøren og styrer den slags. Jeg ser aldrig sådan noget som regnskaber, siger Jacob Haugaard og fortsætter.

Haugaards datter: Far var fuld på min syv års fødselsdag

- Jeg kan ikke tåle det. Det er en del af min alkoholisme, jeg kan ikke tåle omgang med penge. Jeg ser spøgelser ved højlys dag, så det skal jeg ikke have noget med at gøre. Jeg kan ikke håndtere det, så derfor har jeg spurgt min kone, om hun vil tage sig af det, siger Haugaard, der i mere end en forstand er tilfreds med, at fruen tager sig af det med finanserne.

- Hun er også meget bedre til at bruge penge end mig, griner han.

- Jeg er bedre til mennesker. Det med penge er jeg sgu ikke så god til. Som alle andre fjolser bruger jeg penge på at spare. Så køber jeg en billig bil, og så kommer min kone og siger, at den godt nok har været dyr i reperationer. Det koster enormt meget at spare, siger han.

Entertaineren og direktøren blev gift i 1982. Foto: Mogens Flindt
Entertaineren og direktøren blev gift i 1982. Foto: Mogens Flindt

Selvom det er Ilse Wilmot, der styrer regnskaber og økonomi, er det ikke sådan, at Jacob Haugaard ikke har en krone på sig. Han har både penge på lommen og et Dankort i pungen.

Kendte alkoholikere fortæller: Det sidste glas

- Men om der er penge på det, ved jeg ikke. Det må direktøren tage sig af, siger Jacob Haugaard, der inderst inde godt ved, at han har sit på det tørre.

- Jeg har da en vis fornemmelse af, at jeg ikke har manglet penge, siden jeg mødte Finn Nørbygaard der for 30 år siden, siger entertaineren, der ikke er i tvivl om, hvad han helst vil bruge sine penge på.

Finn mistede en formue: Stein Bagger ændrede mit liv

- Biler! Gamle biler. Og så på mine børn og ferier. Jeg elsker at rejse afsted, siger Jacob Haugaard, der bor med direktøren på et gods mellem Assens og Middelfart.

- Vi bor til leje, og formanden for boligforeningen er en lensgreve, så der er orden på tingene, og hvis ikke der er, ordner han det, siger Jacob Haugaard, der i november måned udgav en cd.

- Jeg er jo sådan en slags landevejsridder. Danmark er så lille, at hvis man ikke kan lidt af det hele, kan det ikke lade sig gøre. Jeg laver alt muligt forskelligt, og det har jeg det godt med, siger han.