Dansk komiker var stoffri i fem år: Faldt tilbage i misbrug

Komikeren Christian Fuhlendorff faldt tilbage i et hashmisbrug sidste år efter at have været stoffri i fem år

Foto: Polfoto/Joachim Adrian
Foto: Polfoto/Joachim Adrian

Efter et langt misbrug, da han var i 20'erne, gik komiker Christian Fuhlendorff på stofafvænning med succes, lige inden han fyldte 30.

De sidste fem år har han ikke taget stoffer eller røget hash, men for nylig er han faldet i igen. Det fortæller han i et interview i denne uges udgave af Vores Børn.

- Jeg har også haft tilbagefald med hashen. Det var sidste år, og det er overstået nu, men det har bestemt betydning alligevel. Det er jeg ikke stolt af, forklarer Christian Fuhlendorff til Vores Børn.

Tvivler på forældre-evner
Da den 35-årige komiker blev far, lagde han stofferne på hylden for at være der for sin familie. Alligevel fortæller han til Vores Børn, at han har svært ved at være stolt af sig selv som forælder.

- Det er jeg aldrig. Jeg føler mig aldrig som en god far. Jeg tænker nogle gange, at jeg er middelmådig. Ikke mere.

- Det kan enten være for at beskytte mig selv mod nederlag, jeg tænker sådan, eller fordi jeg stiller højere krav til mig selv end gennemsnittet. Mon ikke det er en blanding?

Christian Fuhlendorff fik sin første identitetskrise, da han var ti år gammel. Foto: Jakob Jørgensen) Danske kendte Christian Fuhlendorff: De troede, jeg var psykisk syg

Søgte balance i stofferne
Sammen med sin otte år ældre kæreste Karina Feldborg er Christian Fuhlendorff forælder til datteren Mikala og sønnen Conrad. Stand up-komikeren har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, at han frygtede, at han ikke ville være sjov, hvis han ikke tog stoffer.

- Jeg var jo bange for, at jeg ville miste min evne til at være sjov. Men tænkte alligevel, at det ville være en pris, der var værd at betale, hvis jeg skulle være i stand til at være en god kæreste og far til min snart to-årige datter, fortalte han til Ekstra Bladet i 2012.

Danske kendte TV-vært: Jeg har prøvet alt fra LSD til kokain

- Jeg søgte på en eller anden måde at finde en balance i at være ekstrem følsom og ekstremt kontrollerende. Så jeg skulle finde noget, der give mig en balance i de to ting. Det startede med ecstasy og fortsatte med LSD, syre, kokain. Jeg har prøvet alt, der ikke skulle skydes ind i armen. Det kørte i en rimelig fast rytme og kom virkelig langt ud, fortalte han den gang.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Christian Fuhlendorff, men han har ikke nogle uddybende kommentarer.