Dansk modekonge tiltalt for gadevold

Erik Brandt erklærer sig uskyldig, men skal møde i byretten den 13. april

Erik Brandt har problemer med en anden beboer i opgangen. (Foto: Anthon Unger)
Erik Brandt har problemer med en anden beboer i opgangen. (Foto: Anthon Unger)

Modemanden Erik Brandt skal den 13. april en tur i  byretten i København, tiltalt for gadevold på Esplanaden, hvor han bor.

Hvad der rent konkret ligger bag tiltalen ønsker hverken Erik Brandt eller hans advokat, Anders Nemeth, at udtale sig om til Ekstra Bladet, men advokaten fastslår, at det er straffelovens mildeste volds-paragraf, der er taget i brug, og at Erik Brandt i øvrigt erklærer sig ikke-skyldig.

Nabo-stridigheder
Ifølge Anders Nehmet drejer det sig om en uoverensstemmelse med en anden beboer i opgangen på adressen.

På en eller anden måde har uenigheden udviklet sig fysisk, men hvordan det er kommet til udtryk, ønsker advokaten ikke at uddybe.

Blot udtaler han til citat for Ekstra Bladet:

Erik Brandt er i chok over David Bowies død. (Foto: Polfoto/Jakob Jørgensen). INTL. MusikNYT Erik Brandt om vennen: Troede Bowie var blevet rask

Andy tisser lidt på graven, mens jeg kniber en tåre, når vi er på kirkegården, fortæller Erik Brandt. Foto: Jan Unger Danske kendte Erik Brandt: Hunden tissede på min kones kiste i kirken

'Det er korrekt, at Erik Brandt er tiltalt efter straffelovens mildeste voldsbestemmelse i  forbindelse med nogle nabostridigheder. Han nægter sig skyldig, og alt, hvad der i øvrigt skal siges i den sag, vil blive fremført på retsmødet i næste uge'.

Margit og Erik Brandt på toppen af karrieren. (Foto: Jørgen Sperling)
Margit og Erik Brandt på toppen af karrieren. (Foto: Jørgen Sperling)
 

72-årige Erik Brandt skabte fra midten af 60'erne et succesfuldt mode-brand med hustruen, Margit Brandt, der tog sig af de kreative design, men han sørgede for det forretningsmæssige.

Levemanden Erik Brandt vil ikke ud med, hvor mange penge han er god for, men tallene i hans selskab er blodrøde. (Foto: Jonas Olufson) Underholdning DR's rigmand fra overklassen: Blodrøde tal på bundlinjen

'Margit Brandt Design' - med især dametøj, pels, boligtekstil, smykker og tapet - var kendt verden over med afdelinger i først Schweiz, Japan og Hong Kong. Siden også i Tyskland, Skandinavien og ikke mindst i New York, som blev føjet til i 1981 under navnet 'Brandt's America Inc.'.

Parret etablerede sig også på andre felter som galleri- og krodrift med bla. Brandts Pakhus, Skovshoved Hotel, Hotel Store kro og Tulstruplund.

Margit Brandt døde i 2011 af lungesygdommen KOL.

'Vild med Dans' blev en kort fornøjelse med partneren Vivi Siggaard. (Foto: Mogens Flindt)
'Vild med Dans' blev en kort fornøjelse med partneren Vivi Siggaard. (Foto: Mogens Flindt)
 

Siden har Erik Brandt gjort sig bemærket i forskellige tv-programmer, bl.a. 'Vild med Dans' i 2014, hvor han dog hurtigt røg ud med partneren Vivi Siggaard.

Se interview med Erik Brandt fra da han og dansepartner Vivi Siggard røg ud af 'Vild med Dans'. (Video: Mogens Flindt)