Dansk musiker blev kun 45 år: Nu begraves Rasmus

For en uge siden døde Rasmus Berg fra Den Gale Pose. I dag blev han begravet fra Skansekirkegårdens Kapel i Hillerød

Stort fremmøde til Rasmus Bergs begravelse. Foto: Mogens Flindt
Stort fremmøde til Rasmus Bergs begravelse. Foto: Mogens Flindt

Familie og venner mødte tirsdag talstærkt og tidligt op for at sige et sidste farvel til Rasmus Berg - musikeren, der sammen med Jesper Dahl (Jokeren), Nicholas Kvaran (Coldhands) og Blæs Bukki var en del af den ikoniske rapgruppe Den Gale Pose.

Allerede tre kvarter før begravelsen begyndte, væltede det ind med sortklædte folk, der var kommet for at tage en sidste afsked med Rasmus Berg.

Blandt de gæster, der ankom tidligt til kapellet, var Nick 'Coldhands' Kvaran, der har spillet sammen med Berg i Den Gale Pose.

Blandt de mange andre fremmødte var Jokeren, sangerinderne Szhirley og Karen Mukupa samt Blæs Bukki, Jacob Riising og Joachim B Olsen.

Det lille kapel i Hillerød var fyldt til randen få minutter før, begravelsen gik i gang.

Blomsterhav
Derfor måtte en række venner og bekendte stå i kø for at komme ind. Køen fortsatte næsten helt ud af kapellets to døre.

Kapellet havde derfor været nødt til også at tage anden sal i brug, og flere måtte stå i mellemgangen, da begravelsen begyndte.

Store blomsterkranse og buketter lå langs gulvet i kapellet og fortsatte i en linje helt ud foran kapellet, fordi der ikke var plads til alle de blomster, der var blevet medbragt og sendt til den kendte rapper og producer.

Klokken 14.49 kunne Ekstra Bladets udsendte meddele, at kisten blev båret ud af kirken til tonerne af klokkeklang, og at følget, der bestod af flere hundrede mennesker, gik med rustvognen ned til gravpladsen, hvor Rasmus Berg blev stedt til hvile. Kisten blev båret ud af Bergs familie og hans makker 'Coldhands'.

Jokeren - med det borgerlige navn Jesper Dahl - til begravelse. Foto: Mogens Flindt
Jokeren - med det borgerlige navn Jesper Dahl - til begravelse. Foto: Mogens Flindt

Modbydelig sygdom
Rasmus Berg var gift og far til to mindre børn. Han sov ind tirsdag morgen 'efter en hård kamp mod en modbydelig sygdom. Han kæmpede så tappert, og han vil være i vores hjerter altid', skrev hans søster i sidste uge i et Facebook-opslag, der blev delt af blandt andre Nicholas Kvaran.

Ekstra Bladet har været i kontakt med et familiemedlem tæt på Rasmus Berg, der fortæller, at der blev sunget samler i kirken, inden en sangerinde sang et par danske sange.

Efter eget ønske bliver Rasmus Berg begravet ved siden af sin mor.

Burhan G til begravelse. Foto: Mogens Flindt
Burhan G til begravelse. Foto: Mogens Flindt
 

Selvom Rasmus Berg har siddet på den absolutte top af dansk hiphop, var han et meget privat menneske. Derfor har familien også ønsket, at hans begravelse er for dem, der kendte ham.

- Han var offentligt kendt, men han var jo mest af alt vores Rasmus. Derfor vil vi gerne holde begravelsen personlig, siger familiemedlemmet, som ikke ønsker sit navn frem, men som Ekstra Bladet kender den fulde identitet på.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

Stor succes
Den Gale Pose startede deres karriere som producere i slutningen af 80'erne og fik stor succes i løbet af 90'erne. Fra 1992 og til 1995 var gruppen i Los Angeles for at udvikle deres musik. Her gik de under navnet Madness 4 Real.

Janni Ree var ven af familien. Foto: Mogens Flindt
Janni Ree var ven af familien. Foto: Mogens Flindt
 

Gruppen vendte hjem til Danmark i 1996, hvorefter de tog navnet Den Gale Pose og udgav deres første album 'Mod rov', som blandt andet indeholdt hittet 'Flere Ho's'. I 1998 udgav de albummet 'Sådan er reglerne' med hittet 'Spændt op til lir'.

I 2002 valgte gruppen at indstille deres arbejde. Det førte til, at Jokeren gik solo året efter.

Jokeren til begravelse. Foto: Mogens Flindt
Jokeren til begravelse. Foto: Mogens Flindt
 

Nu taler Jokeren om vennens død

Men i 2011 samledes Den Gale Pose igen for at give en koncert til arrangementet Respekt - part 2.

- Drengene samles for første gang i ti år, og vi tager den én gang til for gammel venskabs skyld. Det er en god anledning og der bliver masser af lir og konfetti. Vi laver et fedt show, men det er denne ene gang, sagde Rasmus Berg dengang til programmet 'Smag på P3'.

Den Gale Pose har været med til at producere sange for navne som Eazy-E, Ice Cube, MC Clemens og Outlandish.