Dansk popstjerne afslører kæmpe løgn: Synger ikke sine egne sange

Kunstneren Fætr afslører i en ny dokumentarserie, at han ikke synger sine egne sange, men blot mimer

Christian Hansen afslører i DR3-dokumentarserien 'Fætr lyver', at han ikke synger sine egne sange. Foto: DR
Christian Hansen afslører i DR3-dokumentarserien 'Fætr lyver', at han ikke synger sine egne sange. Foto: DR

19-årige Christian Hansen fra Holbæk brød under kunstnernavnet Fætr i 2017 for alvor igennem med hits som 'Arne' og 'Farlig', der blev spillet millioner af gange på både Spotify og Youtube.

Hans succes ledte ham hurtigt vidt og bredt i det danske land, og i 2017 gav han blandt andet koncert til Club Awards, The Voice 17 og Teenage Awards.

Men i den nye dokumentarserie 'Fætr lyver', som onsdag kan ses på DR3, afslører Christian Hansen en stor hemmelighed.

Husker du skandalen i 2004? Nu taler Justin Timberlake ud

Det er nemlig slet ikke ham, der synger sine sange, men derimod hans producer Frederik Dyrby Nielsen, der er den ene af to producere i Hitmakers.

- Alle tror, det er mig, der er stjernen. Men i virkeligheden er jeg bare ansigtet udadtil. Det er Frede, der synger. Jeg mimer bare til sangene. Det er en stor illusion det hele, fortæller Christian Hansen ærligt i dokumentaren.

Det er derfor hverken Christian Hansen, der synger på de indspillede numre, eller når Fætr giver koncert. Her står Frederik Dyby Nielsen nemlig i baggrunden på scenen og synger, mens Christian Hansen blot mimer.

Christian Hansen mimer kun, når han giver koncert. Foto: DR
Christian Hansen mimer kun, når han giver koncert. Foto: DR
 

Hevet ind fra gaden
I dokumentaren fortæller Christian Hansen også, hvordan han til at begynde med blev en del af Fætr. Da Christian Hansen for et års tid siden efter at have afsluttet gymnasiet tog til Sunny Beach, mødte han en af Hitmakers andre kunstnere, ADHD.

En måned senere, da Christian Hansen igen var tilbage på dansk grund, efterlyste ADHD et popstjerneansigt på Facebook, der skulle bruges til en musikvideo. Christian Hansen blev nysgerrig og tog derfor til audition.

Ny dansk popstjerne: Her har du set ham før

Her viste det sig dog, at det kun var et ansigt, de skulle bruge, og ikke en stemme.

Alligevel sagde Christian Hansen ja til at deltage i projektet.

- Jeg tænker tit: Det her er noget lort, jeg hader alt. Men de har trukket mig ind fra gaden direkte og sagt til mig: 'Værs'go, du er kunstner'. Fedt. Hvilken knægt i min situation havde sagt nej til det? Hvilken knægt har ikke drømt om at være kendt? Der er ikke nogen ung fyr, der ikke ville tænke: 'Nu kan jeg score damer, nu bliver jeg populær, jeg skal på tv, jeg skal i radioen, jeg tjener penge', siger Christian Hansen i dokumentaren.

Christian Hansen er især bange for, hvordan hans fans vil tage imod afsløringen. Foto: DR
Christian Hansen er især bange for, hvordan hans fans vil tage imod afsløringen. Foto: DR
 

Mister det hele
Ifølge Christian Hansen selv er han godt klar over, at det at stå frem kan koste ham både venner, fans og sin karriere som Fætr, men alligevel har han valgt at fortælle sandheden.

- Jeg er bogstavelig talt blevet kunstner på noget, jeg ikke har gjort. Og i virkeligheden ved jeg godt, at jeg ikke fortjener den her ros, for jeg har bare siddet i en musikvideo. That's it. Det er lidt 'fucked up', siger Christian Hansen.

Og afsløringen kommer ikke kun til at komme bag på Fætrs fans. Ikke engang Christian Hansens nærmeste venner kender nemlig til sandheden om Fætr.

Superstjerne lægger kortene på bordet: Her er sandheden

- Hvis der er en ting der har været det sværeste i gennem hele det her forløb, så er det, at jeg ikke rigtig har kunnet snakke med nogen om det, fordi det har været så tys-tys, lyder det fra Christian Hansen.

- Det er dig, der kommer til at tage det fulde skrald. Det kommer til at ramme dig som et fucking godstog på fuld smadder. Der er altid konsekvenser ved de valg, man tager i livet, og alt er ikke bare fest og farver, lyder det fra Christian Hansens storebror Mads i dokumentaren. Ifølge Christian Hansen har storebroderen fra start været skeptisk overfor projektet.

Derfor gør jeg det
Til Ekstra Bladet forklarer Christian Hansen, at han vælger at stå frem nu, fordi han begyndte at frygte, at hemmeligheden ville sprede sig ad andre veje.

- Når man laver et stunt, som vi har lavet, så kommer det jo frem på et eller andet tidspunkt, og vi har jo allerede haft nogle, der har snakket lidt for højt om det. Nu gider jeg ikke at nævne nogle navne. Men nogle snakker lidt for meget, så på et eller andet tidspunkt skulle det nok få spredt sig af rygter, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter: 

- Rygter plejer aldrig at være noget positivt, og så får man spundet 120 forskellige historier, som man så skal nødforklare, så vi diskuterede, hvad den bedste måde var at gøre det på, og der blev vi enige om, at det var på tv.

Ifølge Christian Hansen frygter han dog alligevel de konsekvenser, afsløringen kan have for ham - både personligt og for Fætr som kunstner.

Gifteklar Paris Hilton vil skifte navn

- For det første har jeg jo været bekymret for det med mine kammerater, og hvordan de ville tage det. Nu ved størstedelen af dem det, og jeg har været rundt til de forskellige mennesker her i løbet af ugen og sagt det til dem, så de ikke får det at vide online, for jeg tror, de ville blive sure, hvis de fik det at vide på den måde. Men ingen af dem er blevet sure, og mange af dem har jeg også kendt inden alt det her med Fætr, siger Christian Hansen.

Hvad der skal ske med Fætr efter afsløringen, vil Christian Hansen ikke afsløre. Foto: DR
Hvad der skal ske med Fætr efter afsløringen, vil Christian Hansen ikke afsløre. Foto: DR
 

- Og så er der jo mine fans. Og der er jeg virkelig bange for, at de vil blive rigtig sure og føle sig løjet for. Indtil videre har reaktionerne dog været rimelig positive. Det har været rigtig dejligt, at det er blevet taget så stille og roligt, men dagen er kun lige begyndt, så der kan nå at ske en masse endnu, fortsætter han.

Christian Hansen er bange for, at hans afsløring kan betyde, at han er nødt til at stoppe som Fætr.

- Jeg frygter helt klart, at det kan betyde, at Fætr dør. Jeg er blevet meget glad for Fætr, så det er helt sikkert noget, jeg gerne vil forsætte med, hvis jeg kan få lov til det. Nu er serien jo heller ikke slut. Der sker stadig en hel del endnu, som både kan gøre tingene bedre eller værre, det finder vi ud af, siger Christian Hansen med et grin.

Ikke sjovt at lyve
Ifølge Christian Hansen har det været svært at lyve om Fætr-projektet, og det er derfor en lettelse for ham, at han nu endelig kan stå frem og fortælle sandheden.

- Det har været lort. Det er aldrig sjovt at lyve. Til sidst spillede jeg Fætr-rollen så meget, at det bare tog over, og at det blev mig selv. I stedet for at det blev en rolle, så var det bare det, jeg var. Til sidst lagde man ikke rigtig mærke til det, for man har gjort det så meget, at i ens egen mærkelige opfattelse, så bliver det egentlig okay til sidst, for nu har man gjort det så meget, så hvad gør én til løgn til eller fra, siger Christian Hansen.

Hitsanger har friet til kæresten

Hvorfor valgte du så at gå med til at lyve om det i første omgang?

- Der var ikke nogen af os, der havde regnet med, at Fætr ville eksplodere så meget, som det har gjort. Jeg gik med til det, fordi jeg tænkte, at det kunne være meget sjovt at prøve, og det var egentlig heller ikke meningen, at det skulle gå så meget videre end 'Arne', men da vi så lagde 'Arne' op og dagen efter var til møde med Universal og blev underskrevet, så vidste vi godt, at vi var fanget i den nu.

Ingen mistanke
Ifølge Christian Hansen selv har der hverken været fans eller venner, der har gennemskuet, at Fætr i bund og grund er en stor løgn.

- Der er ikke rigtig nogen, der har gættet det, medmindre de har fået det at vide. Enten er skylden blevet skudt på autotune, eller også har folk siddet og kigget mærkeligt på mig og sagt: 'Hvor fanden kom den fra? Siden hvornår kan du synge?'. Så er den bare kørt derefter, siger Christian Hansen og fortsætter:

- Der var dog en af mine kammerater, der gennemskuede den. Han sagde: 'Du synger af helvedes til i virkeligheden. Hvad fuck snakker du om? Det er ikke dig, der synger der'. Så han fangede den godt. Det er også fair nok.

Aldrende Oscar-vinder er død

Hvad skal der så ske med dig og Fætr nu?

- Jeg kan ikke rigtig sige så meget, for meget af det, der kommer til at ske, bliver sendt i serien. Så det eneste, jeg kan sige, er, at man skal blive ved med at følge med. Derfor vil jeg også gerne sige til mine fans, at de skal se serien færdigt, før de dømmer mig, for der sker en udvikling, som de måske ikke havde regnet med.

Du kan se første afsnit af 'Fætr lyver' på DR TV søndag og på DR3 onsdag.