Dansk sangerinde: Jeg kysser da også mine børn på munden

Julie Rugaard kommer nu David Beckham til undsætning. Den tidligere fodboldspiller havnede i noget af et stormvejr, efter han offentliggjorde et billede, hvor han kyssede sin datter på læberne

Er det klamt eller den ultimative kærlighedserklæring, når en mor eller far kysser sit barn på munden?

Den debat har raset de seneste dage, siden David Beckham satte sindene i kog verden over med et billede, hvor han kysser sin femårige datter, Harper, på munden.

David Beckham får kritik for ’upassende’ foto med datter

På sin profil på Instagram er fodboldikonet blevet kaldt både 'mærkelig' og 'pervers', mens andre har støttet Beckhams nærhed med sin datter.

Nu blander også flere danske kendisser sig i kysse-debatten. Blandt andre Julie Rugaard, der mandag lagde dette billede ud på Facebook, hvor hun kysser sin lille datter.

- Jeg bliver så provokeret af den der nypuritanisme. Der har bredt sig sådan en må/må-ikke-trend, hvor alle synes, at de ved, hvad der er rigtigt for andre. Jeg kan ikke holde det ud. Giv dog folk plads til at være sig selv, siger Julie Rugaard, der også er kendt under navnet Blå Øjne.

For den 39-årige sangerinde er det det mest naturlige i verden at kysse sin lille datter. Alle steder.

- Jeg kysser hende i nakken, på numsen, under fødderne, på maven og på munden. Jo mere jeg kysser og krammer hende, des mere tryg bliver hun. Jeg kysser i øvrigt også stadig både min mor og far på munden, siger hun til Ekstra Bladet.

- Jeg tror, at det er mere farligt at lade være med at kysse sine børn. De har brug for at mærke al den kærlighed, de kan, siger Julie Rugaard. Foto: Jakob Jørgensen
- Jeg tror, at det er mere farligt at lade være med at kysse sine børn. De har brug for at mærke al den kærlighed, de kan, siger Julie Rugaard. Foto: Jakob Jørgensen

Julie Rugaard har også en datter på 11 år, og der er fra preteenageren indført anvisninger på, hvordan det må foregå.

- Hun er i en alder, hvor hun sætter sine egne grænser, og dem respekterer jeg naturligvis, siger Julie Rugaard, er rystet over, at nogen kan synes, at det er upassende at kysse sit barn på munden.

- Så er det fordi, man forbinder noget så uskyldigt som et kys med noget seksuelt. Det er altså de færreste fædre, der gør det, hvis de giver deres datter et kys. Og hvis det er tilfældet, så er det fædrene, der er noget galt med og ikke kysset, siger hun.

I kommentarfeltet på sangerindes Facebook-profil har en anden sangerinde også givet sin menig til kende.

Saszeline kan heller ikke se, at der er noget som helst forkert i at vise sin kærlighed ved et kys på munden.

 

Også danseren og musicalstjernen Silas Holst har været ved tasterne for at give udtryk for sin holdning.

- Hvad er det for et berøringsangst og kærligheds forskrækket samfund vi er ved at skabe os?!? Hvis dette billed af David Beckham der kysser sin datter på munden kan gå verden rundt og skabe forargelse og debat, så er der noget rivende galt!!! Jeg håber da min datter har lyst til at kysse mig hele livet!! Jeg har ihvertfald tænkt mig at gøre det!!!, skriver han på Instagram.

Komikers billede gik viralt
Debatten om, hvad fædre må med deres børn, blev også sparket i gang, da den danske komiker Torben Chris i december 2015 delte et billede af sig selv i badekarret med sin dengang toårige datter.

Dansk komikers opråb: Barsel er hårdt arbejde

Det fik folk til at kritisere komikeren, og nogle gik endda så langt som at stemple ham som pædofil. Billedet skabte masser af røre og nåede udenlandske medier som The Sun og The Independent.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær