Dansk sangerinde smittet med borrelia

Karen Rosenberg er sengeliggende, da hun er ramt af sygdom

Karen Rosenberg har været mere eller mindre bundet til sengen siden fredag. Foto: Jacob Ehrbahn
Karen Rosenberg har været mere eller mindre bundet til sengen siden fredag. Foto: Jacob Ehrbahn
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den danske sangerinde og radiovært Karen Rosenberg har måttet ligge ned mere eller mindre konstant siden i fredags, fordi hun er ramt af infektionssygdommen Borrelia, der opstår ved flåtbid.

Det skriver hun på Instagram.

'Jeg har ligget ned siden i fredags - stort set. Kort fortalt og kogt ned, har jeg haft det sløjt i en periode, og i sidste uge fik jeg konstateret Borrelia. Så nu er jeg på lang pencillinkur og fik i fredags foretaget en lumbalpunktur, hvor der tages noget af rygmarvsvæsken ud for at se om Borreliaen har udviklet sig til også at være neurologisk', skriver hun på det sociale medie, hvor hun fortsætter.

'Det får man en virkelig ubehagelig hovedpine af, specielt når man er lodret. Første og vigtige tal ser fine ud. Godt tegn. Så jeg krydser for at de næste prøvesvar også er fine, og at jeg får det bedre. Så sådan ligger jeg i mit land lige for tiden. I et mørkt rum. Med et lyst sind.'

Dansk sangerinde har fundet kærligheden igen: - Alt er vildt fantastisk

Karen Rosenberg, der nok bedst er kendt blot som Karen, slog igennem i 2000 med r'n'b-albummet 'En til en'. Siden har hun udgivet yderligere to albums. I 2014 debuterede hun som skuespiller, da hun fik hovedrollen i Jonas Elmer-filmen 'Et andet liv'.

I dag arbejder hun som vært på P8 Jazz, og der får sygdommen betydning i den nærmeste fremtid, fortæller hun.

'Det betyder, at jeg ikke sender i denne uge hver dag på P8 Jazz, som jeg ellers skulle have gjort, og at jeg heller ikke laver 'Forelsket i Jazz' på søndag. Men jeg håber og regner med, at jeg er klar igen ugen efter', lyder det på Instagram.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Karen Rosenberg.

Borrelia-infektion

Infektion med borrelia kan give forskellige symptomer. Den tidlige infektion, første stadie, viser sig inden for nogle uger efter smitte med et karakteristisk rødt, velafgrænset hududslæt omkring bidstedet, der spreder sig (erythema migrans).

I andet stadie kan infektionen sprede sig fra bidstedet til andre organer, som f.eks. hjernen (neuroborreliose). Symptomerne på neuroborreliose viser sig typisk som hovedpine og nakke-/rygstivhed og udstrålende nervesmerter eller muskellammelser, typisk i ansigtet.

Borrelia-infektion overføres kun med flåtbid og smitter ikke mellem mennesker.

Kilde: Statens Serum Institut

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+