Annonce:
Annonce:

Dansk sangerinde udelukket fra Facebook: Det er latterligt

Syv dages karantæne kostede det Julie Rugaard at dele en video af sin datter med bar numse

Julie Rugaard slog igennem i slut-90'erne som Blå Øjne. Foto: Mogens Flindt
Julie Rugaard slog igennem i slut-90'erne som Blå Øjne. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

 - Er det ikke grotesk?

Sådan lyder det indledningsvis fra sangerinden Julie Rugaard, da Ekstra Bladet fanger hende over telefonen.

Årsagen er et Facebook-opslag, hvor Julie Rugaard, der slog igennem i Danmark som Blå Øjne, annoncerer, at hun fremover vil bruge sin tid på Instagram, efter Facebook idømte hende en karantæne på syv dage for at dele en video af sin datter. I bar numse.

- Jeg er vokset op mere eller mindre nøgen, og hvis vi er nået til et sted, hvor ens primære kommunikationsvej skal bestemme, at børn med bar numse er krænkende, så bliver jeg sgu pisse sur. Så bliver jeg krænket, siger Julie Rugaard.

Dansk sangerinde: Jeg kysser da også mine børn på munden

Annonce:

Forklaringen fra Facebook på den ugelange karantæne lød ifølge Julie Rugaard, at videoen af datteren var seksualiserende og krænkende. Det finder Julie Rugaard latterligt og forklarer om videoen.

- Hun render rundt i bar numse og leger med vand. Så ser hun vores kat ligge på græsset og løber over med et stykke legetøj, hun har, som hun kaster mod katten. Den springer op, bliver forskrækket og min datter knækker sammen af grin. Hun synes, det er skide skægt, at katten løber væk fra hende. Det var meningen, at det skulle være en sjov video, forklarer hun og fortsætter.

- Så får jeg en besked om, at de ikke accepterer vold, seksuelle ting og så videre, og derfor får jeg en karantæne på syv dage. De gav mig ikke engang muligheden for at forklare mig eller en forklaring på, hvorfor et lille barn i bar numse ikke hører hjemme hos dem.

Julie Rugaard følte sig behandlet som et lille barn. Foto: Tariq Mikkel Khan
Julie Rugaard følte sig behandlet som et lille barn. Foto: Tariq Mikkel Khan

Dansk sangerinde raser efter indbrud: - Det er samfundets beskidte affald

Annonce:

Julie Rugaard understreger flere gange, at hun er helt indforstået med, at man skal indordne sig platformens regler, men det er selve handlingen, hvor de blot fjerner videoen og giver hende karantæne, som hun harcelerer imod.

- At sætte mig i skammekrogen på den måde, det synes jeg er nedværdigende. Facebook har jo en kæmpe magt, og det er et værktøj, som jeg bruger meget i mit arbejde.

Kvinder savler over Alexandra-portræt: - FUCK, hun er lækker

Faktisk lagde Julie Rugaard også videoen op på Instagram, som også fjernede den.

- Men her skrev de en begrundelse for, hvorfor den blev fjernet, undskyldte ulejligheden og så var den ikke længere. Jeg blev ikke udelukket. Facebook har behandlet mig som et lille barn, og det, synes jeg, er latterligt.

Fremover vil Julie Rugaard altså primært benytte sig af Instagram, selv om hun stadig vil være til stede på Facebook, da hun bruger det i sit arbejde som redaktør hos Nordisk Film.

Annonce:

Julie Rugaard er en del af det uhyre populære 'Vi elsker 90'erne'-koncept, der optræder landet over. Lørdag gæster karavanen Aarhus, og det kan naturligvis følges på eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: