Dansk skuespiller deler ækelt billede

Den danske skuespiller Claes Bang er taget på ferie til Grækenland. Men på turen fik han sig en ubehagelig overraskelse

Tidligere i [r var Bang med til filmfestivalen i Cannes, hvor filmen 'The Square', som han havde en stor rolle i vandt. I dette klip beskriver han den meget akavet sexscene, som han havde med Hollywood-stjernen Elisabeth Moss (Video: AP)
Følg Danske kendte

Den 50-årige danske skuespiller Claes Bang er taget på ferie med sin kone til Grækenland. Men hvad der formentlig skulle have været en rejse bestående af græsk fetaost, Raki og lange strandture blev på en nat forvandlet om til et sandt mareridt.

I hvert fald hvis man er sart. For så skal man kigge væk nu.

Lærkevej-skuespilleren Claes har nemlig delt et billede af sine fødder, hvor der er små bid fra væggelus over det hele.

- Nu ved jeg godt i sidder og tænker, nej hvor ser det spændene ud, sådan nogen vil jeg også gerne have, og hvor kan man få dem? Men jeg siger det ikke, skriver Claes til billedet, formentlig med et blink i øjet.

Skuespilleren skriver efterfølgende, at der er tale om 'bedbugs' også bedre kendt som væggelus og at sengetøjet er blevet skiftet ud.

Øl var løsningen
De mange instagram-følgere bliver lettere bekymret over billedet og skriver, at Claes kan risikere at tage dyrene med hjem. Men dagen efter er problemet løst.

Hvordan det helt præcis er lykkedes, vides ikke, men skuespilleren skriver i hvert fald at alle væggelusene er væk.

- Det viste sig at øl var løsningen på alle problemerne. Har slået bæsterne ihjel, fået bugt med biddene og er vendt tilbage til arbejdet med opbygning af solskoldning og brandert, skriver han på Instagram.

Sådan slipper du af med bedbugs
Væggelus er en tæge, der lever af blod. Den foretrækker at suge blod hos mennesker, men kan også suge på dyr som fx kaniner, rotter, mus og fugle.

Væggelus er rødbrune og vingeløse og bliver op til ca. 1 cm lange. Kroppen er meget flad, medmindre den har drukket blod for nylig. En væggelus kan på 10 minutter drikke 7 gange sin egen vægt.

Vil du gerne være fri for væggelus, er der nogle helt generelle forholdsregler, du kan følge, når du kommer hjem fra en rejse i udlandet. Skadedyrlaboratoriet ved Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr, Aarhus Universitet, anbefaler:

Gennemgå din bagage ved hjemkomst efter overnatning på steder, hvor der har været væggelus, eller hvor der er mistanke om dem.

Vask tøj og andre genstande, som kan tåle det, i vaskemaskine eller frys dem ned til -18°C i et par døgn.

Undersøg nøje ting, der ikke tåler dette, og sprøjt evt. kufferter, tasker og lign. med et godkendt insektmiddel mod krybende og kravlende insekter.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.