Dansk skuespiller efter dødsfald: En kæmpe bombe midt i al glæden

Chok, savn og sorg - Skuespilleren Andreas Jessen mistede sin far i 2014 på grund af kræft. Han tænker stadig på ham hver eneste dag

Andreas Jessen mistede sin far i 2014, og han tænker på ham hver dag. Foto: Mogens Flindt
Andreas Jessen mistede sin far i 2014, og han tænker på ham hver dag. Foto: Mogens Flindt
Følg Danske kendte

Skuespillerbrødrene Andreas og Sebastian Jessen gik igennem en svær tid, da de mistede deres far Ole Jessen tilbage i 2014 til terminal leverkræft.

Tilbage i 2012 fik faren konstateret kræft, og det tog hårdt på blandt andre Andreas Jessen, der fik den nedslående besked at vide over en telefon, mens han var på festival.

Det fortæller Andreas Jessen i et interview med Alt for damerne.

- Jeg brød helt sammen og satte mig ude på en mark og ventede på, at min bror hentede mig. Da jeg kom tilbage til mine forældre, sagde jeg med det samme, at jeg ikke ville vide, hvad chancerne var. Det var først senere, at jeg fik at vide, at det var terminal kræft, siger han til Alt for damerne.

Efterfølgende måtte faren blandt andet igennem halvandet år med kemoterapi og blev til sidst hasteindlagt.

Til Ekstra Bladet fortæller skuespilleren, at farens dødsdom tog hårdt på ham.

- Det var et kæmpe chok. Op til det punkt i mit liv følte jeg egentlig, at tingene var gået glat. Jeg havde ikke tidligere oplevet den form for modgang, som det lige pludselig var at vide, at ens far var syg med terminal kræft.

- Jeg var lige kommet ind på skuespillerskolen, så det var midt i en kæmpe glæde. Nu startede mit voksenliv, og jeg kunne se en retning og så skete dette, så det var en kæmpe bombe midt i alt glæden, siger Andreas Jessen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Andreas Jessen mener, at savnet til faren bliver større år for år. Foto: Ole Steen
Andreas Jessen mener, at savnet til faren bliver større år for år. Foto: Ole Steen
 

Tænker på ham hver dag
Her fire år efter dødsfaldet sidder det stadig dybt i ham.

- Min fars død har sat sig i kroppen på mig. Det var en hård tid. Mit savn er ikke blevet mindre, tværtimod. Det er i virkeligheden blevet større, men man skal lære at leve med savnet og sorgen. Det er noget, som jeg tænker over hver dag, siger Andreas Jessen.

Skuespilleren pointerer, at savnet til faderen faktisk er blevet større med årene, men Jessen har valgt at acceptere tabet.

- Det er ligesom, hvis en person er ude at rejse i længere tid, jo længere tid personen, jo mere kommer man til at savne personen. Derfor bliver savnet større og større. Jeg ved godt, at jeg ikke kan se ham igen, men jeg savner ham stadig.

- Lige i starten er det mere realiteterne med, at personen er væk, som man skal forholde sig til, men savnet opstår ikke lige med det samme, det gjorde det i hvert fald ikke for mig. Selv om savnet bliver større, bliver accepten også større, så det udligner lidt hinanden, siger den 28-årige skuespiller.

Kendt TV2-vært efter dødsfald: Jeg har først slettet telefonnummeret nu

Snakker med søn om farfar
En måde, hvor Andreas Jessen den dag i dag bearbejder dødsfaldet, er ved at snakke med sin søn på tre år, der aldrig nåede at møde sin farfar.

- Det blev sat endnu mere i perspektiv, da jeg selv blev far et halvt år efter. Videreførelsen af familien er der et eller andet symbolsk over, at det skulle ske med så kort mellemrum.

- Jeg tænker meget over, at jeg ville ønske, at min far havde oplevet min søn. Jeg snakker ofte med min søn om min far. Han har aldrig mødt ham, men han har et klart forhold til sin farfar. Det er en måde at bearbejde det for mig og videregive det til ham, siger Andreas Jessen.

Andreas Jessen er kendt for blandt andet tv-serien 'Mercur', hvor han spiller Flemming Vestergaard.

Han havde også en rolle i filmen 'Hvidsten Gruppen' fra 2012 som Jacob og var med i julekalenderen 'Den anden verden' fra 2016.

Som ganske ung var han med i to afsnit af den kendte tv-serie 'Rejseholdet'.

Dansk skuespiller efter uventet dødsfald: Kommer som et chok

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.