Annonce:
Annonce:

Dansk skuespiller hyldes efter 'Game of Thrones'

Birgitte Hjort Sørensen får stor ros af internationale medier for sin rolle i 'Game of Thrones'

(Foto: HBO)
(Foto: HBO)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den succesfulde HBO-serie 'Game of Thrones' kører lige nu på femte sæson, og i det seneste afsnit, 'Hardhome', medvirkede danske Birgitte Hjort Sørensen i rollen som kriger-kvinden Karsi.

Og selv om den 33-årige skuespiller ikke fik mere end 30 minutter på skærmen, nåede hun at gøre stort indtryk på det udenlandske publikum.

'Hardhome' bliver af amerikanske Vanity Fair kaldt 'en af de hidtil bedste episoder', og det skyldes i høj grad danskerens medvirken.

- Sørensen formår at have sit hjerte med i konflikten (..), og seerne var knuste over at se Karsi blive fældet i slutningen af afsnittet, skriver Vanity Fair.

(Foto: HBO)
(Foto: HBO)

Game of Thrones-Birgitte: Presset er stort

Overvældet
I et interview med Vanity Fair fortæller Birgitte Hjort Sørensen, hvor overvældende det var for hende at medvirke i 'Game of Thrones'.

Annonce:

- Det er uden tvivl den største produktion, jeg nogensinde har været en del af. Jeg gik konstant rundt og tænkte 'Wow! wow! wow!' Dagene på sættet gik meget hurtigt, selvom de var ret lange, siger Birgitte Hjort Sørensen til Vanity Fair.

- Det var meget rørende at se 600 mennesker arbejde for det samme mål på samme tid. Jeg ved ikke, om det sker andre steder. Jeg var ydmyg, siger hun.

(Foto: HBO)
(Foto: HBO)
 

Dansker topper hitliste i USA

Håb til skuffede seere
Birgitte Hjort Sørensens skæbne i 'Game og Thrones' endte tragisk, da Karsi til sidst i afsnittet blev overmandet og dræbt af en flok zombier. Men hun udelukker ikke, at hun alligevel dukker op i serien på et senere tidspunkt.

- Jeg ved det ikke. Jeg har fået at vide, at der ikke er nogen, der ved, hvad der kommer til at ske i 'Game of Thrones'. Så jeg er lige så spændt som alle andre på at se, hvad det handler om. Men I ved, at være død og være i live er to forskellige ting, siger Birgitte Hjort Sørensen til Vanity Fair, som påpeger, at Sørensens navn står på IMDB's liste over skuespillere, der medvirker i finaleafsnittet.

The New York Times har også skrevet en artikel om Birgitte Hjort Jensen, hvor hendes rolle beskrives som en af de mest sympatiske i serien.

Ny dansker i Game of Thrones Birgitte Hjort: Sjovt at lege røver og soldat i Game of Thrones

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: