Dansk skuespiller: Jeg gav min morfar et løfte på hans dødsleje

Den 26-årige Jonas Lindegaard Jacobsen lovede på sin morfars dødsleje, at  han ville blive skuespiller – netop nu er Jonas’ løfte indfriet med deltagelse på filmfestivalen i Berlin med den mandlige hovedrolle i filmen ’Danmark’

26-årige Jonas har indfriet en del af sit løfte til sin morfar. Her står han nemlig stolt og glad som skuespiller foran det store palæ ved filmfestivalen i Berlin.(Foto: Ekstra Bladet/Kim Kastrup)
26-årige Jonas har indfriet en del af sit løfte til sin morfar. Her står han nemlig stolt og glad som skuespiller foran det store palæ ved filmfestivalen i Berlin.(Foto: Ekstra Bladet/Kim Kastrup)

BERLIN(Ekstra Bladet): Hvis der er en, der skriger til himlen af glæde i disse dage, så er det den 26-årige Aarhusianske skuespiller Jonas Lindegaard Jacobsen. Han er nemlig udtaget til filmfestivalen i Berlin med den mandlige hovedrolle i filminstruktøren Kasper Rune Larsens film ’Danmark’, hvor Jonas spiller overfor den talentfulde Frederikke Dahl Hansen.

Men da Ekstra Bladet taler med Jonas her i Berlin er det helt tydeligt, at der er en ting, der virkelig berører hans hjerte, nemlig det løfte, som han gav sin morfar for syv år siden, da morfaren lå på sit dødsleje.

På det tidspunkt var den unge Jonas Lindegaard Jacobsen så småt begyndt at spille teaterroller. Og Jonas nød hver eneste sekund. Han følte, at han på en måde havde fundet sit kald. Og hans morfar havde også opdaget, hvor godt tilpas hans barnebarn følte sig med at lave skuespil.

Lidt håb med i graven
Kort før min morfars død gav jeg ham derfor på hans dødsleje et løfte om, at jeg ville blive skuespiller, og at jeg ville fortsætte med det, indtil jeg selv døde, fortæller Jonas til Ekstra Bladet og tilføjer:

På en eller anden måde ville jeg gerne give min morfar lidt håb med ned i graven på mine egne vegne. Han skulle føle, at jeg var dedikeret, og at jeg måske rent faktisk blev til noget engang i fremtiden.

Hvordan tror du selv, at din morfar ville have reageret, hvis han havde nået at opleve, at du nu er udtaget til filmfestivalen i Berlin?

Min morfar havde selvfølgelig været sindssygt rørt og stolt. Min far Ivan og min mor Dorte er også virkelig glade over, at jeg er her.  Og det samme gælder for min storebror, der arbejder som smed i Aahus. Det er altid dejlig at have familie, der passer på dig og stoler på dig og tror på dine drømme og dine håb.

Ung kærlighed i filmen Danmark. Jonas Lindegaard Jacobsen og Frederikke Dahl Hansen i rollerne som Norge og Josephine i filmen 'Danmark.'(Foto: Pressefoto)
Ung kærlighed i filmen Danmark. Jonas Lindegaard Jacobsen og Frederikke Dahl Hansen i rollerne som Norge og Josephine i filmen 'Danmark.'(Foto: Pressefoto)
 

Blev hentet i stor Audi
Din karakter Norge siger i filmen, at han drømmer om at komme til København eller Berlin. Og nu er du i Berlin i virkelighedens verden. Hvordan er det for dig Jonas?

Det er så vildt. Det er overvældende. Jeg kommer fra et hjem i Jylland, hvor vi altid har vidst, hvor pengene kom fra. Og så bliver jeg sgu lige pludselig hentet i en stor Audi ude i lufthavnen her i Berlin. Det er lige til at få stjernenøkker af. Det er så overdrevent det hele. Og så er jeg bare så lykkelig over, hvordan filmen er blevet modtaget her i Berlin, siger Jonas.

I filmen Danmark spiller Jonas Lindegaard Jacobsen rollen som den rodløse unge mand Norge, der lever fra den ene dag til den anden med sit skateboard under armen. Sammen med vennen Myre(Jacob Skyggebjerg) spiller Norge billard, drikker bajere og ryger joints, før de kaster sig ud i scorings-jagt på kvinder, der formidles til gnidningsløse knald under den jyske nattehimmel i Fredericia. Men så dukker den unge kvinde Josephine(Frederikke Dahl Hansen) op i Norges liv og forandrer alt.

I anledning af filmfestivalen i Berlin bliver filmen ’Danmark’ i øvrigt vist på DR3 i aften kl. 22.00.

Jonas og Frederikke Dahl Hansen poserer foran festivalpalæet i Berlin. (Foto: Kim Kastrup)
Jonas og Frederikke Dahl Hansen poserer foran festivalpalæet i Berlin. (Foto: Kim Kastrup)
 

1 af 3 Ung kærlighed i filmen Danmark. Jonas Lindegaard Jacobsen og Frederikke Dahl Hansen i rollerne som Norge og Josephine i filmen 'Danmark.'(Foto: Pressefoto)
2 af 3 Jonas og Frederikke Dahl Hansen poserer foran festivalpalæet i Berlin. (Foto: Kim Kastrup)
3 af 3 26-årige Jonas har indfriet en del af sit løfte til sin morfar. Her står han nemlig stolt og glad som skuespiller foran det store palæ ved filmfestivalen i Berlin.(Foto: Ekstra Bladet/Kim Kastrup)