Dansk skuespiller: Man kan føle sig som en gammel prostitueret

Roland Møller har sparket døren ind til Hollywood, men han tvivler på, om han har fortjent sin succes

Når man går ind til en casting og bliver kasseret, gør det ondt, fortæller Roland Møller. Foto: Mogens Flindt
Når man går ind til en casting og bliver kasseret, gør det ondt, fortæller Roland Møller. Foto: Mogens Flindt
Følg Danske kendte

Det går strålende for Roland Møller.

Den fynske skuespiller har på få år gjort kometkarriere inden for den danske filmverden, og nu er turen kommet til Hollywood, hvor Roland Møller gør sin amerikanske debut over for stjerner som Charlize Theron og Sofia Boutella.

Det sker i filmen 'Atomic Blonde', som blot er den første af flere Hollywood-produktioner, der har danskeren på rollelisten.

Dansk skuespiller var til stede under Oscar-bommert: Det er en skandale

Selv forklarer Roland Møller, at han har momentum efter 'Under Sandet', som blev nomineret til en Oscar i starten af året. Men at karrieren har budt på så mange succeser siden hans spillefilmsdebut i 'R' i 2010 overgår hans vildeste fantasi.

- Det er ret sindssygt. Jeg bliver helt ydmyg, når jeg tænker over det. Men så kommer fighteren op i mig igen og siger, at det ikke er nok, jeg vil have flere roller, siger Roland Møller til Ritzau Fokus.

Her ses han i filmen 'Under Sandet', som blev Oscar-nomineret. Foto: Nordisk Film
Her ses han i filmen 'Under Sandet', som blev Oscar-nomineret. Foto: Nordisk Film

Men Hollywood er en benhård branche, og der er mange om buddet, og det har den 45-årige skuespiller også mærket på egen krop.

- Man kan godt føle sig som en gammel prostitueret nogle gange, når man går ind til en casting og bliver kasseret. Når du har gjort det 20 gange, kan det ikke andet end at gå lidt ud over dit selvværd og din selvtillid.

- Det har jeg haft svært ved i starten, og det har jeg stadigvæk svært ved, fortæller Roland Møller.

Seks skarpe til dansk Oscar-bad boy

Blandt andet af den årsag er han begyndt at se en terapeut. I samarbejde med terapeuten har han udviklet en række positive mantraer, som han gentager for sig selv hver morgen, når han mediterer.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

De skal minde ham om, hvor langt han er nået og hvilket slags menneske, han gerne vil være. Alt i alt gælder det om at kode sin hjerne og underbevidsthed med positive budskaber og øge selvværdet, forklarer Roland Møller.

- Jeg har masser af selvtillid, men et eller andet sted har jeg altid følt, at jeg ikke har fortjent min succes. Af en eller anden mærkelig grund har jeg sagt til mig selv, at jeg ikke er værdig til den succes, jeg har fået.

- Da jeg fik min Bodil for eksempel, var der ingen forløsning, selv om den havde været et mål i sig selv. Jeg ved, jeg ikke er utaknemmelig. Jeg var meget taknemmelig for den, men jeg kunne ikke tage det ind, fordi jeg et eller andet sted ikke følte, jeg fortjente den, siger Roland Møller.

Før Oscar-festen: Roland vil filme med Tarantino

Det giver dog ro i maven at have landet flere Hollywood-roller, for ud over at sikre huslejen er det et stort hak at kunne sætte i sit cv, og så er det et anerkendende skulderklap.

- Der er så mange dygtige skuespillere derude, at jeg kan få helt dårlig samvittighed over det. Har jeg fortjent det her? Åbenbart. Jeg har kæmpet for det og taget mange slag over næsen.

- Jeg læser mange manuskripter og laver mange castings. Det handler også om held nogle gange, men når det er sagt, så jagter jeg også heldet, siger Roland Møller.

Kriminel fortid: Dansk skuespiller tilbageholdt i USA

Indtil nu har det givet pote, men den danske skuespiller har ingen intentioner om at hvile på laurbærrene.

- Der er mange, som siger, at jeg har klaret det nu, men det føler jeg ikke. Jeg føler lige, at jeg er kommet ind i kampen og har fået et sværd, og nu skal vi i gang. Jeg har vundet et par slag, men den store kamp har jeg ikke vundet endnu.

- Jeg caster jo stadigvæk. Mads Mikkelsen caster ikke, han får bare tilbud, så der et stykke vej endnu, siger Roland Møller med et grin.

'Atomic Blonde' får premiere 27. juli.

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.