Dansk tv-kendis lagt for had: Så ærgerligt!

Elina Dahl valgte at blive på øen Lombok trods myndighedernes anvisninger om at komme hjem med det samme på grund af coronavirus. Det har affødt en del kritik

Elina Dahl har forsøgt at nyde sin ferie trods de mange grimme beskeder. Foto: Privat
Elina Dahl har forsøgt at nyde sin ferie trods de mange grimme beskeder. Foto: Privat

Tv-kendissen Elina Dahl, der især er kendt fra 'Paradise Hotel', har de seneste uger nydt livet på den indonesiske ø Lombok, hvor hun har holdt en lang ferie.

Her valgte hun at blive trods det faktum, at Danmark mere eller mindre er blevet lukket ned i kølvandet på spredningen af coronavirus, og at myndighederne har opfordret danskere, der er i udlandet, til at komme hjem med det samme.

Det har affødt en storm af kritik fra hendes følgere på de sociale medier, og det får nu Elina Dahl til at reagere.

Dansk popstjerne jubler: Det er kæmpestort

- Jeg har været afsted hele marts. Jeg tog altså afsted, inden corona var gået fuldstændig amok. Lige nu bliver situationen jo nærmest forværret for hver dag, time endda. Jeg har fået forklaret situationen nu til mine følgere og fortalt dem, at jeg altså har en flybillet hjem, siger Elina Dahl til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Men inden da modtog jeg rigtig mange grimme og personlige hadbeskeder, fordi jeg ikke opholdt mig i Danmark, siger hun videre.

Grove beskeder
Ifølge Elina Dahl var flere af de beskeder, hun modtog, meget grove.

- Jeg har generelt bare lagt mærke til, at mange er ude efter hinanden på nettet og holder øje med hinanden. For eksempel det, at jeg opholder mig på den anden side af verden, var i manges øjne fuldstændig uansvarligt og egoistisk, siger Elina Dahl.

Dansk sanger nedlagt af angst og stress

- Hvad har folk kunnet finde på at skrive?

- Nogle af dem gik hen og blev ret personlige, hvilket, jeg synes, var vildt mærkeligt, eftersom folk slet ikke kendte til min situation. Det, jeg lige kan huske, var ting, som at jeg da var super egoistisk, og om jeg ikke havde nogen hjerne eller slet ikke følger med i verden, men kun er interesseret i mig selv, siger hun som eksempel:

- En anden skrev, at det var hensynsløst, at jeg bare sidder og hygger mig i varmen, mens de er i karantæne i Danmark. En skrev, at det var super tarveligt, at jeg bare levede det gode liv, mens folk dør, siger hun.

Elina Dahl fortæller dog, at hun personligt har haft det rigtig skidt med at være i udlandet og ikke vide, om det er muligt at komme hjem til Danmark, efter grænserne er blevet lukket, og flere selskaber har indstillet flytrafikken.

- Hvad de ikke ved er, at jeg i flere dage har kæmpet med at få fat i en flybillet, siddet i kø i mange timer til forskellige telefoner. You name it. Mange er bare alt for hurtige til at dømme, uden de kender til hele situationen. Det, synes jeg, er vildt ærgerligt, især i den her tid, hvor vi hele tiden hører, at vi skal stå sammen, siger hun.

Her ses Elina, da hun deltog i 'Paradise Hotel' i 2018. Foto: TV3/Nent Group Danmark
Her ses Elina, da hun deltog i 'Paradise Hotel' i 2018. Foto: TV3/Nent Group Danmark

Vil hjem
Ifølge Elina Dahl har hun et fly hjem tirsdag, og hvis alt går efter planen, er hun derfor snart hjemme i Danmark igen.

- Jeg har en billet hjem i morgen (tirsdag, red.). Jeg krydser fingre for, at den ikke bliver aflyst. Mine to venner hernede havde et fly seks timer efter mig, som lige er blevet aflyst her til aften. Derudover er rigtig, rigtig mange andre afgange aflyst, så alting er meget utilregneligt lige nu, siger hun.

Efter dramatisk brud: - Jeg har fundet en ny

Elina Dahl fortæller, at det ikke ligefrem har været en fornøjelse at være så langt væk fra Danmark, mens man har kunnet følge med i den dramatiske udvikling i coronavirus i nyhederne.

- Det har været super underligt at være på den anden side af jorden på en lille ø, og man intet har kunnet mærke til corona, mens man har kunnet følge med i nyhederne, hvordan alting bare er eksploderet, og familien, der ringer, og er vildt bekymret, siger hun og tilføjer:

- Nu håber jeg bare på, at vi kommer hjem og ikke strander et eller andet sted, understreger hun.

Når Elina Dahl rammer dansk jord, er der for hendes vedkommende dømt karantæne i 14 dage.