Annonce:
Annonce:

Dansk tv-vært raser: Det giver mig kvalme

Alabama indfører tæt på et totalforbud mod aborter. Kun i tilfælde af livsfare er indgrebet lovligt, og det har fået 'Paradise Hotel'-værten Rikke Gøransson til tasterne

Rikke Gøransson med kæresten Tommy-Lee Winkworth. Foto: Mogens Flindt
Rikke Gøransson med kæresten Tommy-Lee Winkworth. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Guvernøren i den amerikanske delstat Alabama, Kay Ivey, underskrev natten til torsdag dansk tid et lovforslag, der indebærer tæt på et totalforbud mod aborter.

Senatet i Alabama godkendte et døgn tidligere lovforslaget, der betegnes som den hårdeste abortlov i USA.

Dermed kan loven, der vil forbyde stort set alle aborter, herunder også i voldtægtssager og ved incest, træde i kraft om seks måneder.

Kærligheden brast: Dansk tv-par går fra hinanden

'Jeg er rasende'
Det er faldet den danske tv-vært Rikke Gøransson for brystet. I et længere opslag på Instagram angriber hun lovforslaget, som hun betegner som et angreb på alle kvinders rettigheder.

Annonce:

'Jeg bliver nødt til at lade være med at læse mere om forbuddet mod abort i Alabama, må handle på det eller på anden vis fordømme det! Jeg er rasende på alle kvinders vegne og har i skrivende øjeblik kvalme over det,' skriver 'Paradise Hotel'-værten.

'Det er et direkte angreb på kvinders rettigheder!!!!!! Ingen diskussion. At retfærdiggøre det på baggrund af en ideologi (religion) kan man ikke, det er et personligt valg, hvordan ens verdensbillede er formet. Ens autonomi og krop er ingen andres, end ens egen, aldrig, på ingen måde,' fortsætter hun.

Rikke Gøransson, da Ekstra Bladet mødte hende i Mexico i 2018. Foto: Janus Nielsen
Rikke Gøransson, da Ekstra Bladet mødte hende i Mexico i 2018. Foto: Janus Nielsen

Valg i Danmark
At abort og retten til selv at bestemme over sin egen krop er noget, der ligger Rikke Gøransson nært, er der ingen tvivl om. Og hun fortæller på Instagram, at det kommer til at få betydning for, hvor hun sætter sit kryds ved valget 5. juni.

'Der er valg i Danmark, og min stemme går til dem, der fatter dette og kæmper for retfærdighed med integritet og empati,' skriver hun.

Glad Rikke Gøransson: Kald os bare kærester

Annonce:

Lovforslaget, der altså for nyligt blev underskrevet af guvernøren, vil dog uden tvivl møde juridisk modstand fra blandt andet rettighedsorganisationer, der har varslet søgsmål mod delstaten. Personer, der udfører indgrebet kan straffes med mellem 10 og 99 års fængsel. Kvinder, som får en abort, risikerer ikke at blive straffet.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Rikke Gøransson, der netop nu er ved at filme den næste sæson af 'Paradise Hotel'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: