Dansk wrestler scorer kæmpe tv-rolle

Muskelbundtet Asbjørn Riis skal spille viking i ny stor tv-serie, der indspilles i ørkenstaten Dubai til efteråret

De store overarme har skaffet Asbjørn Riis mange jobs. Foto: PR
De store overarme har skaffet Asbjørn Riis mange jobs. Foto: PR
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Herhjemme kender vi ham nok bedst som Danmarks svar på den amerikanske wrestling-stjerne Hulk Hogan. Men de senere år har vi ikke hørt meget til det danske muskelbundt Asbjørn Riis.

Det bliver der lavet om på nu, kan den nu 57-årige actionstjerne afsløre over for Ritzau Fokus.

Asbjørn Riis: Jeg kunne høre det sagde knæk

Riis har scoret en hovedrolle som viking i en ny stor internationalt produceret serie, der får navnet 'House of Wisdom', og som begynder optagelser i Dubai til september.

- Serien handler om en kalif fra sidst i 700-tallets Bagdad, der samlede folk fra forskellige religioner for at udveksle kulturelle og teknisk viden. Blandt dem var vikingerne en vigtig del af den gruppe, fortæller Asbjørn Riis.

Dansk wrestler brækker kæben på barn

Danskerens indtil videre største filmrolle var i 1999, da Riis spillede en birolle som vikingen Halga The Wise i actionfilmen 'Den 13. kriger' med Antonio Banderas i hovedrollen. Den rolle var med til at sikre ham den nye tv-rolle.

- Jeg er blevet castet på forhånd. Manden der står for produktionen hedder Gorm Northman. Han er svensk, stor vikingefan, og derudover bor han i Dubai til dagligt.

Asbjørn Riis

- Dernede er de bekendt med både min person og min rolle i 'Den 13. kriger', og derfor ville de gerne have mig. Så det bliver en sjov oplevelse, siger han.

Asbjørn Riis fortæller, at han blandt andet får stillet en Harley Davidson-motorcykel til rådighed i Dubai, og at han skal til middag med den kongelige familie, der sponsorerer serien.

Riis ærgelig efter Robinson-exit

- Ud fra det jeg ved om serien, så bliver det her et vendepunkt i mit liv. Der er indtil videre planlagt syv sæsoner, og jeg bliver en af de gennemgående hovedroller. Så det bliver meget stort, siger Asbjørn Riis.

Serien er både skandinavisk, arabisk og amerikansk produceret, men Asbjørn Riis kan endnu ikke løfte sløret for, hvordan resten af rollelisten ser ud. Optagelserne forventes at ske mellem september og november i år.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind