Danske brødre har erobret Hollywood

Brødrene Avaz er netop blevet hyldet med en reception i Berlin af verdens førende amerikanske filmblad Variety - og Mehdi Avaz kaster sig ud i en amerikansk film

Avaz-brødrene blev hyldet af verdens førende filmblad Variety i Berlin. Fra venstre Mehdi, Misam og Milad.(Foto: Privatfoto)
Avaz-brødrene blev hyldet af verdens førende filmblad Variety i Berlin. Fra venstre Mehdi, Misam og Milad.(Foto: Privatfoto)

BERLIN(Ekstra Bladet): Det vrimlede med sorte limousiner foran det femstjernede hotel Ritz Carlton i går aftes, der afleverede den ene verdensstjerne efter den anden. Og blandt de fremmødte var også tre danske brødre, nemlig filminstruktøren Mehdi, manusforfatteren Milad og produceren Misam.

De tre brødre har netop haft stor succes med deres danske film 'Mens vi lever', men brødrene fortsætter deres sejrsmarch. Og i går aftes var det faktisk dem, der sammen med ni andre filmtalenter i Europa skulle hyldes med en storslået reception af verdens største filmblad Variety.

- Det var meget større end jeg havde forventet. Det vrimlede med kendte filminstruktører og skuespillere. Vi fik udleveret et diplom som værende blandt 10 talenter fra Europa, som Variety i løbet af det næste år vil følge tæt og skrive artikler om, siger Mehdi til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Det er jo superfedt for os. Vi har boet i LA siden 2014 men rejser også tit til Danmark, når vi skal lave filmprojekter. Variety synes, at det er godt, at vi bor i LA, så kan de også nemmere få kontakt med os i kød og blod.

Her modtager de unge europæiske filmtalenter et diplom fra Variety. (Foto: Privatfoto)
Her modtager de unge europæiske filmtalenter et diplom fra Variety. (Foto: Privatfoto)
 

At få særlig opmærksomhed fra Variety er i den grad et skridt på vejen til at erobre Hollywood. Og Mehdi afslører overfor Ekstra Bladet, at han allerede er i gang med at forberede sin første amerikanske Hollywood-film, der har fået titlen 'Vita'.

- Jeg har et møde omkring filmen her i Berlin om to timer. Jeg er nået næsten halvvejs gennem finansieringen og er i fuld gang med at skrive historien sammen med to amerikanske manus-forfattere.

Mehdi Avaz kommende film 'Vita' tager udgangspunkt i en kvinde, der er meget syg og ligger for døden samtidigt med, at hun er gravid. Og hendes mor, som hun ikke har set i 10 år, fordi de ikke har været på talefod, kommer tilbage i hendes liv. Filmen sætter fokus på, hvordan de kan få deres kærlighed til hinanden til at blomstre igen. Og samtidigt kæmpes der for at holde datteren i live, så hun kan føde sit barn.

Stor tv-serie for TV2
Milad Avaz, der normalt skriver manus til Mehdis film, skal dog ikke skrive manus til den amerikanske film. Han får nemlig hænderne fulde med en dansk tv-serie for TV2, som han både skal instruere og skrive. TV-serien i otte afsnit, der har fået den engelske arbejdstitel 'Grow', starter optagelser den 1. august og fire måneder frem.

Historien tager udgangspunkt i en ung mand, der har en høj stilling i bankverdenen. Han kommer imidlertid pludselig ind i det forkerte miljø og begynder at gro sit eget hash.

På rollelisten er det ind til videre kun sikkert, at Sebastian Jessen kommer til at spille en af de bærende roller.

Ny dansk film om fædre
Men Avaz-brødrene har faktisk også en tredje bold i luften. I 2019 håber de på at indspille deres danske spillefilm 'Far', hvor 60 procent af finansieringen allerede er på plads. Den kommer til at fokusere på temaet omkring fædres rettigheder i Danmark.

Den danske filminstruktør Martin Zandvliet er i øvrigt også blandt de 10 europæiske talenter, der i går blev hyldet af Variety. Han er netop nu i gang med at lave en film med den Oscar-vindende Jared Leto i hovedrollen. 

Mehdi Avaz står her sammen med den danske filminstruktør Martin Zandvliet, der også blev hyldet af Variety. (Foto: Privatfoto)
Mehdi Avaz står her sammen med den danske filminstruktør Martin Zandvliet, der også blev hyldet af Variety. (Foto: Privatfoto)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 af 3 Her modtager de unge europæiske filmtalenter et diplom fra Variety. (Foto: Privatfoto)
2 af 3 Mehdi Avaz står her sammen med den danske filminstruktør Martin Zandvliet, der også blev hyldet af Variety. (Foto: Privatfoto)
3 af 3 Avaz-brødrene blev hyldet af verdens førende filmblad Variety i Berlin. Fra venstre Mehdi, Misam og Milad.(Foto: Privatfoto)