De kendte afslører: Her satte vi krydset

På de sociale medier har en stor gruppe kendte i løbet af valgdagen afsløret, hvad de stemte til folketingsvalget

(Foto: Mads Langer)
(Foto: Mads Langer)

Dagen i dag står i valgets tegn, og det kan tydeligt mærkes på de sociale medier.

På Facebook, Instagram og Twitter har flere kendte i løbet af valgdagen afsløret, hvor de sætter deres kryds. Samtidig opfordrer de deres fans og følgere til at stemme og støtte demokratiet.


Kendis-bloggeren Mascha Vang lagde dette blå billede på Instagram, som afslører, at hun har sat sit kryds ved Liberal Alliance.

Klaus Riskær brød reglerne for 'valgfies', da han lagde et billede på Facebook, der viser hans stemme på Peter Hummelgaard.

Finansmanden har før stillet op for Venstre og forsøgt sig med Alternativet, men i dag gik stemmen til Socialdemokraterne.

- Peter Hummelgaard har jeg mødt ved flere lejligheder rundt omkring. Han er en supercool og skarp ung socialdemokrat. Det er næste generation, der kommer ind, og jeg er glad for at stemme med fremtiden i stedet for med fortiden. Så sådan er det, siger Klaus Riskær Pedersen til Ekstra Bladet.

Klaus Riskær startede dagen med at gå ned og sætte sit kryds. (Foto: Jan Unger) Danske kendte Se Klaus Riskærs overraskende kryds


Danseren Silas Holst opfordrer sine Instagram-følgere til at huske at stemme. Hashtaggene afslører, at han selv stemmer rødt og dermed på Helle Thorning som statsminister.

- Jeg synes faktisk som den måske eneste i Danmark, at Helle Thorning er en dygtig politiker. Og så er hun behagelig. Hun kan tilmed repræsentere landet. Det kan Lars Løkke ved Gud ikke, siger han til Ekstra Bladet.

Mads Langer har lagt dette billede op fra stemmeboksen. Kuglepennen ligger ud for Alternativet, men sangeren ønsker ikke at afsløre, om det er tilfældigt.

- Jeg vil lade det være op til den enkelte at fortolke billedet. Det vigtigste for mig er, at folk stemmer og støtter det, de synes er vigtigt, siger Mads Langer til Ekstra Bladet.

Paprika Steen opfordrer sine følgere til at stemme rødt og grønt. Mon ikke skuespilleren selv gør det samme?

Skuespilleren Mathilde Norholt har i dagens anledning malet neglene røde.

Lukas Graham udgav i tirsdags albummet 'Lukas Graham - The blue album'. Men selvom pladen er blå,opfordrer han alle til at stemme rødt.

Sarah Louise Christansen har taget en test, der viser, hvilke kandidater, hun er mest enig med. Ifølge testen går bloggerens stemme til blå blok.

Bryan Rice har taget en selfie med Helle Thorning og tilføjet en tekst, der afslører, at hans stemme går til rød blok. Senere offentliggjorde han også et billede af sin stemmeseddel.

Sangerinden Coco Maja Hastrup Karshøj fra bandet Quadron opfordrer sine følgere til at stemme rødt og med hjertet.

Daniel Jacobsen fra 'For Lækker til Love' har også sat sit kryds. Men da han tilsyneladende ikke kunne finde sin yndlingskandidat på listen, har han selv klistret ham på.

Rød blok sejrer med 16 mandater, mens blå blok i denne ganske uvidenskabelige kendis-undersøgelse ender på 12 kendis-mandater. (Collage: Jacob Ørsted) Danske kendte Det stemmer ALLE de kendte...