DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Jan 'Pyrus' Linnebjerg på...

Skuespiller Jan Linnebjerg er omtrent ligeså rød som huen på den nisse, der har gjort ham berømt

Jan Linnebjerg bruger i dag det meste af sin tid på sit golfeventyr 'Drive In Golf' i Ølstykke. (Foto: Søren Hartvig/TV2)
Jan Linnebjerg bruger i dag det meste af sin tid på sit golfeventyr 'Drive In Golf' i Ølstykke. (Foto: Søren Hartvig/TV2)

Emil Thorup lister A. (Arkivfoto: Jonas Olufson). Danske kendte DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Emil Thorup på ...

Når man som Silas Holst har fået sig en skøn familie, kan krydset godt ændre sig. Foto: Privat Danske kendte DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Silas Holst på ......

Hvad stemmer de kendte og hvorfor?

Nogle kendte holder kortene tæt ind til kroppen og afslører ikke deres politiske ståsted, mens andre er helt åbne omkring deres politiske præferencer og hellere end gerne deler ud af deres holdninger og synspunkter og forsøger at hive fans med over i den røde eller blå jolle.

Skuespiller Jan Linnebjerg, der er kendt og elsket for sin rolle som drillenissen Pyrus, er ikke i tvivl om, hvor krydset skal sættes, når et af de tætteste og mest spændende valg i nyere tid snart skal afgøres.

Er du frisk på at afsløre, hvor du sætter krydset den 18. juni?

- Jeg har ikke så meget at skjule, så det fortæller jeg gerne. Der er rød blok - helt klart. Selv om det selvfølgelig er svært, når jeg er erhvervsdrivende, så ender det igen med rød blok.

- Det bliver enten SF eller Socialdemokraterne. Jeg kigger lidt på meningsmålinger og den slags og forsøger i sidste ende at placere min stemme, der hvor den kommer til at gøre mest nytte. Hvis det ser ud til at gå skidt for SF, så er det dem, jeg stemmer på.

Har du altid stemt rødt?

- Ja, oftest på SF, men i mine unge år stemte jeg på VS. Der ville jeg gerne være lidt oprører.

Hvad er den vigtigste mærkesag?

- Vi skal helt sikkert til at tage bedre hånd om vores gamle. Det er den vigtigste mærkesag lige nu. De bør klart være en mærkesag for alle partier.

- Der findes jo gamle mennesker, der har knoklet hele livet og betalt deres skat, og som der nu er i store problemer. Eksempelvis vores gamle nabo, der sidder på et plejehjem, han i princippet ikke har råd til, selv om han har knoklet hele livet. Folkepensionen slår ganske enkelt ikke til. Det synes jeg simpelthen er pisse uretfærdigt. Det er langt ude, at vi ikke kan gøre det bedre.

Hvem, tror du, vinder?

- Hvis Uffe Elbæk får det antal stemmer, det ser ud til lige nu, så tror jeg, rød blok vinder. Specielt hvis De Radikale også klarer sig godt.

Jan Linnebjerg bruger i dag det meste af sin tid på sit golfeventyr 'Drive In Golf' i ølstykke. (Foto: Søren Hartvig/TV2) Underholdning Pyrus afsporede min skuespiller-karriere

Fetterlein er Venstre-mand og vil gerne selv stille op. (Arkivfoto: Peter Hauerbach/Her & Nu). Danske kendte DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Fetterlein på ...

Danske kendte DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Alex Nyborg Madsen på ....