DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Joan Ørting på...

Sexolog Joan Ørting drømmer om, at Danmark går forrest i kampen for økologi og en ren verden

Det er vigtigt for Joan Ørting, at vi har en ren verden, som vi kan tillade os at give videre til vores børn og børnebørn. (Foto: Polfoto)
Det er vigtigt for Joan Ørting, at vi har en ren verden, som vi kan tillade os at give videre til vores børn og børnebørn. (Foto: Polfoto)

Hvad stemmer de kendte og hvorfor?

Nogle kendte holder kortene tæt ind til kroppen og afslører ikke deres politiske ståsted, mens andre er helt åbne omkring deres politiske præferencer og hellere end gerne deler ud af deres holdninger og synspunkter og forsøger at hive fans med over i den røde eller blå jolle.

Jan Linnebjerg bruger i dag det meste af sin tid på sit golfeventyr 'Drive In Golf' i Ølstykke. (Foto: Søren Hartvig/TV2) Danske kendte DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Jan 'Pyrus' Linnebjerg på...

Sexolog Joan Ørting er ikke i tvivl om, hvor krydset skal sættes 18. juni.

- Jeg stemmer på Alternativet, siger hun til Ekstra Bladet.

Hvorfor får Alternativet din stemme?

- Fordi det netop er det alternativ, som jeg mener, vi har brug for i dansk politik. Alternativet beskæftiger sig med temaer, som jeg interesserer mig meget for. Det er min helt store drøm, at Danmark kunne være et foregangsland for økologi. I Danmark taler vi jo om, at vi har 'know-how', så hvis vi fik bedre vilkår i forhold til vores dyr og deres velbefindende, kunne vi måske være et forbillede for, hvordan man burde gøre.

- Vi skal leve i en ren verden, som vi kan tillade os at give videre til vores børn og børnebørn. De skal kunne leve i Danmark, uden at deres sædkvalitet bliver ødelagt af de giftstoffer, der er i maden.

Er økologi valgtes vigtigste tema?

- Det vigtigste for mig er, at vi har et rent Danmark. Ren mad, en ren natur og at vi opfører os ordentligt overfor alt levende og ikke putter giftstoffer i vores mad, luft og vand. Derfor er økologi og dyrevælfærd vigtigt. Alternativet har nogle gode ideer til, hvordan man kan gribe tingene an. Jeg synes, det er en god idé at indføre en vegetardag om ugen, også selvom det måske ikke bliver til en lov.

Hvilket parti har du stemt på tidligere?

- Ved sidste valg stemte jeg på Radikale Venstre. Men det skifter lidt fra gang til gang, og jeg har ikke et fast parti, jeg stemmer på.

Hvem tror du vinder valget?

- Jeg tror og håber, at Helle Thorning og rød blok vinder valget.

- Det er så storslået, hvor godt Helle gør det i den her valgkamp. Hun har en virkelig flot ro, en 'relaxation', over sig, som gør, at hun virker afstemt selv i de svære debatter. Hun får trukket vejret og har sig selv med hele vejen. Jeg synes virkelig, at hun er dygtig.

Johannes Nymark mener ikke, at man skal pille ved boligskatten. (Foto: Polfoto) Danske kendte DE KENDTE STEMMER: Derfor stemmer Johannes Nymark på...

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik her, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.