De kendtes sommertradition: Se hvad Sebastian Klein gør med drengene

Manden, som på tv lærer børn om det gode ved friluftslivet, har betragteligt andre planer i sommerferien

Både drengene og jeg holder os til sofacykling, griner Sebastian Klein. Foto: Morten Bjørn Jensen
Både drengene og jeg holder os til sofacykling, griner Sebastian Klein. Foto: Morten Bjørn Jensen
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Nogle banker til kroket-kuglerne, mens andre spiller Ludo. Traditionerne i sommerferien er vidt forskellige , men alle også de kendte, der ferierer i sommerlandet, har deres i familien, og de fleste ville hellere brække en arm end undvære det, de plejer.

TV-vært gør sensationelt fugle-fund

Når man blandt andet er kendt som Dr. Pjuskebusk og desuden har spillet en vigtig del af børneprogrammet 'Naturpatruljen', tænker de fleste nok, at Sebastian Kleins børn høvler rundt i skoven og på stranden hele sommeren, mens de gør unikke dyrefund.

Men nej.

- Vores mest stædige sommertradition består i, at vi sætter os ned foran tv og ser Tour de France. Drengene og jeg elsker det. Men da det jo står på hele 21 dage, er det ikke sådan, at vi samtidig kører cola og Matadormix ned. Vi nyder bare at se cykling, fortæller han.

Fugl får nyt navn: Nu er det slut med negerfinken i Sverige

Sebastian Kleins drenge, Sylvester på 14 og Christopher på 11 år, elsker lige som deres far, uden over alle cykeldramaerne at betragte landskaberne, som Touren kører igennem samt at lytte til Jørgen Leths kommentarer og filosoferen.

- Det er meget afslappende og vildt hyggeligt. Og mens det hele foregår, sidder vi og ævler eller går til og fra. Det er simpelthen sommerferie, griner han og indrømmer blankt ironien i, at han som officielt 'naturmenneske' i virkeligheden er inkarneret sofacyklist.

Sebastian Klein: Jeg flygtede fra et firben

- Lige nu er vi i sommerhuset ved Roskilde Fjord, og her har vi også en anden tradition - nemlig vores sommerfugleblanding. Den består i, at jeg koger lige dele rødvin og sukker og hælder det ud over havens træstammer, og så kommer alle sommerfuglene og sætter sig på træerne. På den måde kan vi sidde og lave små konkurrencer om, hvad det nu er for en sommerfugl, vi har foran os. Det kan det sagtens gå sport i, mener Sebastian Klein.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind