Annonce:
Annonce:

Deler vilde vægttabs-billeder

Esben Dalgaard har været på noget af en vægt-odysse for at få et bedre helbred

Esben Dalgaard har tabt sig en masse, men har også taget på igen. Foto: René Schütze
Esben Dalgaard har tabt sig en masse, men har også taget på igen. Foto: René Schütze
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Skuespiller Esben Dalgaard har siden december sidste år indviet sine følgere på sociale medier i sit forsøg på at blive sundere ved at tabe sig.

Et projekt han kalder Projekt minus 30, fordi hans målsætning var at smide 30 kilo.

Nu har den 45-årige stjerne, der er aktuel i 'Kastanjemanden' på Netflix, valgt at dele resultatet af projektet i et opslag på Instagram, hvor han viser, hvordan hans krop så ud ved projektets begyndelse, og da han stoppede 1. juli, hvor han havde ramt 85 kilo.

Til Ekstra Bladet fortæller Esben Dalgaard, at han havde taget på netop for at kunne spille rollen i 'Kastanjemanden'.

- Men da vi var færdige med optagelserne, besluttede jeg mig for, at jeg ville af med kiloene. Denne gang var det ikke i forhold til en rolle, men det var for min egen skyld, fordi jeg ville have det bedre fysisk.

Annonce:

- Når jeg er oppe i de store størrelser, får jeg ondt i ryggen, jeg sveder, og jeg har det generelt dårligere fysisk, så jeg havde behov for at skifte form, siger han.

Det ekstreme trænings- og kostforløb i '12 uger i helvede' levner ikke plads til så meget som en krumme kage. Bliv klogere på konceptet her.

Tøvede ikke
Derfor var han heller ikke i tvivl, da han blev kontaktet af Discovery+, der spurgte, om han ville deltage i programmet '12 uger i helvede'.

- Det sagde jeg ja til, fordi det ikke er et tab dig-program, men et sundhedsprogram, og det kunne jeg godt se en mening med. Jeg tænkte, at det forhåbentlig kunne give mig nogle gode vaner, fortæller Esben Dalgaard.

Sådan gik det dog ikke. For ganske nylig kunne Esben Dalgaard fortælle, at den kræftdiagnose, han blev erklæret rask for for få år siden, var vendt tilbage. Og kræften havde spredt sig.

Det har taget motivationen til projekt-sundhed fuldstændig fra ham, og han er nu næsten tilbage ved udgangspunktet i forhold til vægten, fortæller han.

Annonce:

- Når man ikke rigtig har energi til at bevæge sig, går det forholdsvis hurtigt. Men der går ikke lang tid, før jeg skal i gang igen, og jeg tror, jeg især vil holde fast ved rådet om et otte timers spisevindue og forsøge at få en god rutine i træningscenteret igen. Det ligger godt til mig, siger Esben Dalgaard.

Handler ikke om udseende

For Esben Dalgaard er det dog vigtigt at understrege, at det ikke handler om udseendet.

- Det sunde menneske er jo helt klart på billede to, og det usunde menneske er på billede et. Sundhedsmæssigt vil jeg gerne tilbage til billede to, men det kræver, at jeg finder timerne og overskuddet til det. Og så er det også vigtigt for mig, at jeg gerne vil have lov til at spise en pizza og drikke en øl, siger han og tilføjer:

- Det handler ikke om, at se sig selv i spejlet og tænke 'Nej, hvor er jeg flot'. Det er den indre sundhed, der er væsentlig for mig. Jeg er ikke bekymret for mit eget ydre.

Esben Dalgaard afviser dog ikke, at han igen kunne finde på at ændre væsentligt på sin vægt i forbindelse med sit arbejde.

- Det kunne jeg godt finde på, hvis den rigtige rolle byder sig. Der er meget stor forskel på, hvilket indtryk jeg giver på det ene og det andet billede, og det giver mening i mit arbejde, at jeg kan gøre det, siger han.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

På den røde løber til 'Kastanjemanden' fortalte skuespiller Esben Dalgaard om, hvordan han har det, efter han er blevet ramt af kræft igen.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: