Annonce:
Annonce:

Den 'nye Lisbet Dahl': - Det er lidt en gyser

Joy-Maria Frederiksen har det fint med at skulle udfylde sin legendariske forgængers store sko, og manden Niels Olsen glæder sig til at blive instrueret af sin kone, men én ting skræmmer: Risikoen for coronasmitte og nedlukninger

Ekstra Bladet mødte Joy-Frederiksen, der havde taget ægtemanden, Niels Olsen, med på den røde løber, hvor hun fortalte om at overtage Lisbeth Dahls rolle som instruktør i Cirkusrevyen

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Hun sprang til i år, da Lisbet Dahl - instruktøren i Cirkusrevyen gennem mange år - måtte sygemelde sig.

Men i 2023 får skuespiller og instruktør Joy-Maria Frederiksen lov til at være med helt fra begyndelsen.

Lisbet Dahl er gået på pension på Bakken i en alder af 76 år, men er ganske overraskende  hoppet over til konkurrenten i Tivolirevyen, og derfor er Joy-Maria Frederiksen fremover 'den nye Lisbet Dahl' i Cirkusrevyen.

Eller er hun?

- Det har jeg det fint med. Men man kan jo ikke på den måde sige, jeg er den nye Lisbet Dahl, for hun stod jo både på scenen, og så instruerede hun, og jeg instruerer udelukkende, siger Joy-Maria Frederiksen, som er gift med skuespilleren Niels Olsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Skuespillerparret Niels Olsen, 62, og Joy-Maria Frederiksen, 58, har været gift siden 1992. Deres ægteskab har overlevet, at de har arbejdet sammen professionelt utallige gange. Foto: Emil Agerskov
Skuespillerparret Niels Olsen, 62, og Joy-Maria Frederiksen, 58, har været gift siden 1992. Deres ægteskab har overlevet, at de har arbejdet sammen professionelt utallige gange. Foto: Emil Agerskov
 

Annonce:

Ikke flere gnidninger end normalt
Han er kendt fra utallige tv-, film- og teaterproduktioner - heriblandt 'Den eneste ene', 'Ørkenens sønner' og 'Far til fire'-filmene. Men han er - ligesom i 2022 - også skuespiller i Cirkusrevyen i den kommende sæson, hvilket betyder, at han atter bliver instrueret af sin kone.

- Det er rigtigt godt og trygt - vi har arbejdet sammen flere gange, så det er jeg rigtig tryg ved. Og vi GLÆDER os til at fyre den af derude, siger Niels Olsen.

- Har det aldrig skabt gnidninger imellem jer, at I har et arbejdsmæssigt forhold også?

- Ikke flere end vi ellers har, ha-ha-ha, griner Niels Olsen - mens konen griner med.

- Lige nu har jeg fri efter at have arbejdet nonstop siden 2. januar, så det er rigtig dejligt. Jeg går til en masse møder, men jeg skal først rigtig i gang i begyndelsen af det nye år på Randers Teater, siger Joy-Maria Frederiksen.

Niels Olsen har til gengæld ikke tid til at slappe af. Tværtimod.

Annonce:

- Vi spiller 'Den skaldede frisør' i øjeblikket, og vi skal senere til Aarhus og spille. Det er rigtig fedt, for det var også noget, der blev udskudt på grund af pandemien for to et halvt år siden, så det er dejligt at få spillet den og sluttet den af, siger Niels Olsen.

Lidt noget lort
- Nu går vi den kolde tid i møde. Sådan nogle som jer, der lever af stå på de skrå brædder, kunne I frygte, at der kommer en ny coronapandemi - at det hele blusser op igen?

- Ja, det er der jo meget, der tyder på, at det gør. Men der er jo ikke rigtig noget, der tyder på, at der bliver lavet en nedlukning igen. Vores branche er lidt noget lort, for der skal bare smittes én på en produktion, og så kan man nå at lave rigtig mange aflysninger, så det er jo lidt en gyser, siger Joy-Maria.

På spørgsmålet om, hvordan Niels Olsen og Joy-Maria Frederiksen kom igennem den allerede overståede pandemi som par, er svaret klart:

- Det var godt. Vi hyggede os, griner 'Ørkenens sønner'-veteranen og kigger kådt på sin frue, som også griner.

- Vi fik malet sommerhuset, supplerer Niels Olsen.

Annonce:

- Så ingen kriser derhjemme - heller ikke økonomisk? I jeres branche, når alt var lukket ned - det må have været hårde tider?

- Altså for min del kan jeg sige, at jeg var en af de rigtig heldige, for af en eller anden årsag passede alle de produktioner, jeg lavede under nedlukningen lige med de dér korte perioder, hvor der lige blev åbnet lidt op, så jeg havde faktisk et arbejdsliv, der kørte hele vejen igennem. Så jeg kan ikke beklage mig, påpeger Lisbet Dahls arvtager Joy-Maria Frederiksen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: