Derfor har Sporløs-værten sagt op

En dødsvær beslutning, siger DR-værten Rie Helmer om at forlade skærmen

Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Siden 2012 har Rie Helmer hjulpet danskere med at finde frem til familiemedlemmer over hele verden som vært på DR1-programmet 'Sporløs'.

Men nu har den 46-årige journalist sagt værtsjobbet op og rykker den 1. november til Kirkens Korshær. Her skal hun være leder af kommunikationsafdelingen.

- Det har været en dødsvær beslutning. Jeg har været enormt glad for 'Sporløs', det er verdens bedste job, og jeg har joket med, at der nok ville være nogen, der ville slå mig ihjel for at få det. Det nåede de så ikke, siger Rie Helmer.Seer-magnet: Sådan laver vi Sporløs

Seer-magnet: Sådan laver vi Sporløs

Når hun alligevel har sagt op, skyldes det blandt andet ønsket om mere tid med familien.

- Det er også hårdt at lave 'Sporløs', og man rejser meget. Jeg har ofte måttet melde fra til familiens mærkedage. Min datter er 17 år, og snart er hun flyttet hjemmefra. Jeg vil gerne lige have hendes store dage med i stedet for at sidde i den anden ende af verden, forklarer værten, der kom til DR i 2011 som vært på Aftenshowet.

Hendes alder har også spillet ind på beslutningen om at forlade skærmen.

- Som en kvinde i min alder vidste jeg, at jeg på et tidspunkt skulle videre fra skærmjobbet. Det er de færreste studieværter, som er kvinder på 60 år. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se flere kvindelige studieværter over 40, men jeg ved også bare, at det er de færreste kvinder, der fortsætter på samme måde som mændene, siger hun.

Som en del af Kirkens Korshær kommer hun til at hjælpe Danmarks mest udsatte. Et job, der passer hende godt.

Rie fra Sporløs: På sporet af min barndom

- Jeg har fået vakt et hjælpe-gen i min tid på 'Sporløs', hvor vi har rejst i fattige dele af verden og mødt mennesker, som ikke føler, de hører til, fordi de ikke kender deres rødder. Det er noget af det, jeg vil arbejde for hos Kirkens Korshær, at alle skal føle, de er en del af noget større, siger Rie Helmer.

Ny vært på 'Sporløs' bliver 29-årige Ditte Haue, som har arbejdet fem år i DR og blandt andet været ansvarlig for DR Nyheders dækning af kongehuset.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+