Derfor stemmer Ålen på...

KENDTE STEMMER: Filmbossen Peter Aalbæk har foretaget et ganske markant politisk kursskifte

Peter Aalbæk stemmer som vinden blæser. (Foto: Jonas Olufson)
Peter Aalbæk stemmer som vinden blæser. (Foto: Jonas Olufson)

Mads Christensen tror - lige som Winston Churchill - at demokratiet er den mindst dårlige muligheder af de, vi har. (Foto: Jan Sommer) Danske kendte Derfor stemmer Blærerøven på...

Mia Lyhne er usikker på, hvor krydset skal sættes ved kommende folketingsvalg. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte Derfor stemmer Mia Lyhne på...

Nicole Brøgglers stemme går til blå blok. (Foto: Anthon Unger) Danske kendte Derfor stemmer Reality-baben på...

Hvad stemmer de kendte og hvorfor?

Nogle kendte holder kortene tæt ind til kroppen og afslører ikke deres politiske ståsted, mens andre er helt åbne omkring deres politiske præferencer og hellere end gerne deler ud af deres holdninger og synspunkter og forsøger at hive fans med over i den røde eller blå jolle.

Lars von Triers legekammerat Peter Aalbæk Jensen er en af de kendte, der ikke er bange for at afsløre sit politiske ståsted.

Hvilket parti stemmer du på - og hvorfor?

- Jeg har forladt Socialdemokraterne og stemmer nu på Liberal Alliance. Ikke fordi jeg nogensinde kunne finde på at drømme om at ønske, at de skulle have regeringsmagten, men jeg elsker deres kamp for individets frihed og lysten til at stille spørgsmålstegn ved det hele.

- Hvis man betragter Folketinget som en sammenkog ret, så ønsker jeg med min stemme på Liberal Alliance at tilføre dem som et ekstra krydderi til gryderetten.

Har du altid stemt på det samme parti?

- Som alle mulige andre i de smarte brancher har jeg også en overgang været inde over de Radikale. Der er ikke nogen stemmer, jeg fortryder, men jeg betragter min stemme den her gang som en stemme på et ekstra krydderi. Jeg vil fandme gerne have Liberal Alliance ind som provokatører, men Gud forbyde, at de får magten.

Hvad bør være valgets vigtigste tema?

- Det må være ældrebyrden. Det er skrækindjagende, at min egen generation er ved at tømme statskassen. Da jeg var ung, kunne man jo få bistandshjælp, hvis man ikke havde noget sommerferiejob. Det var der mange, der gjorde, for så efterfølgende at fyre det hele af på hash. Det var helt bizart. Jeg føler, at min generation er en møllesten om halsen på vores egne børn. Derfor bør alderdomsbyrden være det helt store principielle spørgsmål lige nu.

Hvem, tror du, vinder valget?

- Jeg tror sgu', Helle Thorning-Schmidt vinder det.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.