Derfor stemmer Blærerøven på...

KENDTE STEMMER: Mads Christensen opfatter sig selv som en naiv og tossegod liberalist og stemmer derfor Liberal Alliance

Mads Christensen tror - lige som Winston Churchill - at demokratiet er den mindst dårlige muligheder af de, vi har. (Foto: Jan Sommer)
Mads Christensen tror - lige som Winston Churchill - at demokratiet er den mindst dårlige muligheder af de, vi har. (Foto: Jan Sommer)

Mia Lyhne er usikker på, hvor krydset skal sættes ved kommende folketingsvalg. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte Derfor stemmer Mia Lyhne på...

Hvad stemmer de kendte og hvorfor?

Nogle kendte holder kortene tæt ind til kroppen og afslører ikke deres politiske ståsted, mens andre er helt åbne omkring deres politiske præferencer og hellere end gerne deler ud af deres holdninger og synspunkter og forsøger at hive fans med over i den røde eller blå jolle.

På Ekstra Bladet har vi under den aktuelle valgkamp besluttet os for løbende at tage de kendtes valgpuls.

Godt valg til alle - røde som blå - kendte som ukendte...

Blærerøven Mads Christensen er en af de kendte, der ikke er bange for at afsløre sit politiske ståsted.

Mads Christensen også kaldet Blærerøven har her boksehandsker på. Men han bliver altså ked af det, når han bliver svinet groft til på de sociale medier.(Foto: Claus Bjørn) TV Blærerøven truet med røvfuld

- I de fleste kredse går det for at være den mest intime hemmelighed, man har. Men jeg synes, det er lidt løjerligt. Jeg har i hvert fald intet i mod at bekende kulør, siger Mads Christensen og løfter sløret for, at han stemmer på Liberal Alliance.

- Det har jeg gjort mange gange, og det agter jeg at blive ved med. Men jeg ved godt, at det er en spildt stemme.

- Hvad mener du med det?

- Nåååe, jeg er desværre af den overbevisning, at demokratiet er en illusion. Om det er ham den lille tykke eller hende den lange tynde, gør ingen forskel for almindelige mennesker. Der er ikke nogen af dem, der har mulighederne for at gennemføre noget under i forhold, de har.

- Jeg tror ikke på demokratiet som en institution i den sammenhæng, men jeg accepterer lige som Churchill, at det er den mindst dårlige af de muligheder, vi har.

Henrik skal være konge - og det kan kun gå for langsomt. (Polfoto) Danske kongelige Her er Kong Henriks støtter

Mads Christensen mener, man i dagens Danmark kvæler borgerne i regler, direktiver, kontrolskemaer og begrænsninger, hvilket ifølge ham kan være farligt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mads Christensen kender ifølge ham selv ikke en eneste lønmodtager. (Foto: Kristian Linnemann)
Mads Christensen kender ifølge ham selv ikke en eneste lønmodtager. (Foto: Kristian Linnemann)
 

- Man ender med at dyrke et væsen, der siger 'nej, så kan det kraftedeme også være lige meget, så meler jeg bare min egen kage', siger Blærerøven, der opfatter sig selv som liberalist og fortsætter:

- Jeg har en helt naiv og tossegod forestilling om, at enkeltindividet som udgangspunkt ønsker at agere anstændigt og kollektivt. Hvis bare man lader folk gøre det, de gerne vil, så bliver det godt.

nationen Blærerøven svinede hel by: Kom og få en røvfuld

Selv om Mads Christensen stemmer Liberal Alliance, der ligger et godt stykke til højre for midten, vil han alligevel kun beskrive sig selv som marginalt mere blå end rød.

- Det er kun på marginalerne. Jeg synes ikke, Liberal Alliance har nogen farve. Jeg går meget ind for kollektivet og fællesskabet, og dem der kan sætte de bedste ord på det, kan jeg godt lide.

Corydon som statsminister
Jeg har været soldat halvdelen af mit voksenliv, og der lærer man om fællesskab, kammeratskab og den kollektive tanke. Jeg tror på solidaritet og fællesskab i den danske samfundsstruktur.

- Jeg har ikke stor tillid til Lars Løkke. Jeg ved godt, at langt de fleste sager, der har præget medierne er letkøbte populistiske sager, det kan jeg godt gennemskue. Men hvis han er deres bedste kort, så er det eddermame en sølle holdopstilling.

Mads Christensen mener, at man skal acceptere, at det er de unge 'juicers', der dominerer butikken. (Foto: Jan Sommer) Danske kendte Blærerøven om 'Juice-skandale': Det er derfor, de er ansat

- Selv om jeg ikke bryder mig om at sige noget pænt om socialdemokraterne, så vil jeg alligevel sige, at Bjarne Corydon er den bedste Venstre-mand vi har haft i mange år. Hvis han var statsminister-kandidat, så ville jeg stemme på ham.

- Så du så hellere Corydon som statsminister end Helle Thorning eller Lars Løkke?

- Anytime.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.