Derfor stemmer Jesper Lohmann på...

KENDTE STEMMER: Den populære skuespiller er rundet af håndværkerfamilie og vil have ikke-akademikere i tinget

Det ville klæde Folketinget at få håndværkere ind på tinget, mener Jesper Lohmann. Foto: DR
Det ville klæde Folketinget at få håndværkere ind på tinget, mener Jesper Lohmann. Foto: DR

Som dreng og ung diskuterede knaldrøde Jesper Lohmann ivrigt politik med sin socialdemokratiske far i hjemmet. Og som faren altid sagde: 'Hvor skal pengene komme fra, Jesper?' I dag giver han sin far ret langt hen ad vejen og har valgt at kaste sin opmærksomhed på en ægte håndværker - Mattias Tesfaye.

- Politik bør være konkret, så man kan forholde sig til det. Derfor vil det klæde Folketinget at have folk som Tesfaye, der kender virkeligheden, med på tinget. Han formulerer sig klart. Det kan jeg lide. Han er solid som den 'vådmørtel', murerne i generationer har blandet på byggepladserne - over for den fabriksfremstillede 'konstruktionsmørtel', arkiteksterne sværger til. Vi må have det ægte - det virkelige frem igen. Og Skrue ned for alt det kunstige. Man kan sgu' ikke læse sig til livserfaring.

- Har du altid stemt på S?

- Nej, som helt ung var jeg venstresocialist, så blev jeg SF'er, og jeg har da også stemt Enhedslisten. Men nu er jeg tilbage der, hvor jeg er født og hører hjemme.

- Hvad bør være valget vigtigste tema?

- Den økonomiske politik. I virkeligheden har blå og rød bloks økonomiske politik jo nærmet sig hinanden over årene. Men som den kører nu for regeringen, fungerer den nogenlunde, og Løkke skal ikke stjæle de laurbær. Jeg er en af dem, der betaler min skat med glæde. Dog vil jeg sige, at det kan 'pive' lidt i ørerne, når Helle Thorning står og synger: 'Når jeg ser et rødt flag smælde'.

- Hvem tror du vinder valget?

- Det håber jeg da helt sikkert, at rød blok gør. Det vil da være uudholdeligt at se det blå sammenrend komme til magten.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.