Derfor stemmer Mia Lyhne på...

KENDTE STEMMER: Klovn-skuespillerinden er stadig lidt i tvivl om, hvor stemmen ender

Mia Lyhne er usikker på, hvor krydset skal sættes ved kommende folketingsvalg. (Foto: Mogens Flindt)
Mia Lyhne er usikker på, hvor krydset skal sættes ved kommende folketingsvalg. (Foto: Mogens Flindt)

Mads Christensen tror - lige som Winston Churchill - at demokratiet er den mindst dårlige muligheder af de, vi har. (Foto: Jan Sommer) Danske kendte Derfor stemmer Blærerøven på...

Hvad stemmer de kendte og hvorfor?

Nogle kendte holder kortene tæt ind til kroppen og afslører ikke deres politiske ståsted, mens andre er helt åbne omkring deres politiske præferencer og hellere end gerne deler ud af deres holdninger og synspunkter og forsøger at hive fans med over i den røde eller blå jolle.

Først var skuespillerinden Mia Lyhne ikke helt glad for at offentliggøre, hvad hun skal stemme på, men efter kort betænkningstid fortalte hun om sit politiske ståsted.

For Mia Lyhne som enlig mor uden penge til ung pige i huset er æren ved Ove Sprogøe Prisen fantastisk. Men det er de 30.000 kr., som følger med også. Foto: Linda Johansen Event & Kultur Klovns dronning fik Sprogøe Pris

- Hvilket parti stemmer du på - og hvorfor?

- Jeg stemmer enten på Enhedslisten eller SF. Jeg har nogle ting, jeg er enig med begge partier i. Derfor er jeg lidt splittet. F.eks. er Enhedslisten gået meget frem med minimums-normeringer i daginstitutioner, og det synes jeg er rigtig, rigtig godt.

- Jeg gad godt, jeg kunne give to stemmer - så ville jeg give en til hver. Hvis jeg kunne få lov at få en af dem, der ikke vil stemmes kryds, så ville det være fedt, grinede Mia Lyhne.

Mia Lyhne. (Foto: Bo Nymann) DK MusikNYT Klovn-Mia udgiver album

- Er minimums-normeringer det vigtigste emne for dig i den kommende valgkamp?

- Jeg ved ikke, om det er det vigtigste, der er jo så meget, der er vigtigt. Men jeg synes, det er meget, meget pinligt, hvis ikke de (politikerne) arbejder på de normeringer.

- Jeg vil ikke sige, at jeg vil fortryde, at jeg blev så glad for, at det ved sidste valg blev rød blok, men de skal se og få styr på de normeringer. Og den er ikke så meget længere.

Mia Lyhne - fik anonym donor. (Foto: Bo Nymann) Danske kendte Mia Lyhne: Kæresten gad ikke børn

- Hvem tror du vinder valget?

- Jeg er nødt til at være optimist. Det har jeg valgt at være.

- Så du håber på rød blok?

- Ja, det kan du tro. I den grad.

Tilbage i 2007 var Mia Lyhne væsentligt mere sikker på, hvor krydset skulle sættes. Her var hun mest enig med SF.

- Det er måske lidt blufærdigt, hvad man stemmer. Men jeg er stolt af at stemme SF. For eksempel er det fuldstændigt langt ude at skære ned på skoler og børneinstitutioner. Børnene er jo fremtiden, sagde Mia Lyhne dengang til Ekstra Bladet.

Danske kendte Mia Lyhne er vild med Villy

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.