Derfor stemmer Sebastian Dorset på...

KENDTE STEMMER: Komikeren mener, der er brug for større lighed i vores samfund

Sebastian Dorset savner mere lighed i Danmark. Det håber han en stemme på SF kan hjælpe på vej. (Foto: All Over Press)
Sebastian Dorset savner mere lighed i Danmark. Det håber han en stemme på SF kan hjælpe på vej. (Foto: All Over Press)

Mads Christensen tror - lige som Winston Churchill - at demokratiet er den mindst dårlige muligheder af de, vi har. (Foto: Jan Sommer) Danske kendte Derfor stemmer Blærerøven på...

Mia Lyhne er usikker på, hvor krydset skal sættes ved kommende folketingsvalg. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte Derfor stemmer Mia Lyhne på...

Peter Aalbæk stemmer som vinden blæser. (Foto: Jonas Olufson) Danske kendte Derfor stemmer Ålen på...

Nicole Brøgglers stemme går til blå blok. (Foto: Anthon Unger) Danske kendte Derfor stemmer Reality-baben på...

Jim Lyngvild støtter de konservatives hårde kamp for genrejsning og udbredelse af det ifølge ham smukke konservative livssyn. (Foto: Sisse Stroyer) Danske kendte Derfor stemmer Jim Lyngvild på...

Hvad stemmer de kendte og hvorfor?

Nogle kendte holder kortene tæt ind til kroppen og afslører ikke deres politiske ståsted, mens andre er helt åbne omkring deres politiske præferencer og hellere end gerne deler ud af deres holdninger og synspunkter og forsøger at hive fans med over i den røde eller blå jolle.

Komikeren Sebastian Dorset har flirtet med Enhedslisten, Socialdemokratiet og Retsforbundet, men er ved dette års Folketingsvalg tilbage i folden hos SF.

Underholdning TV: Råd til akavede politikere: Hold jer fra humor!

- Jeg har stemt SF i en del år, og det gør jeg igen denne her gang.

- Hvorfor stemmer du på dem?

- Jeg er sådan en pragmatisk socialist, der synes, det er vigtigt, at vi får styrket den del af venstrefløjen, der vil satse på, at vi får et Danmark, der ikke er opdelt i et a og et b-hold.

- Og så synes jeg, det er vigtigt, at vi får nogle til at tale for, at dagpengesystemet bliver ændret, så genoptjeningsretten bliver lavere, så det bliver muligt at genoptjene dagpenge i et løntilskudsjob, siger Sebastian Dorset til Ekstra Bladet.

Danske kendte Komiker: Man har pligt til at gøre grin med terrorister

Han mener den nuværende politik tangerer til 'herrefolksmentalitet', hvor det handler om at gøre de folk så bange for deres job, at de ikke tør sige fra over for dårlige forhold.

- Jeg synes, det er en del af den danske model, at vi kan sige fra over for dårlige forhold. Det vil jeg stemme for.

- Har du udelukkende stemt på SF, når der har været valg?

- Naaej. Ved sidste kommunalvalg kendte jeg faktisk en, der var opstillet for Socialdemokratiet, som jeg var så fræk at stemme på. Men ellers har jeg også stemt Enhedslisten og Retsforbundet en enkelt gang.

Homer Simpson - og resten af hans familie - fylder i dag 25. (Foto: AP) TV Komiker om dagens fødselar: Han er total egoistisk

- Men ved dette valg er du ikke et sekund i tvivl?

- Nej, det er jeg faktisk ikke. Jeg har tidligere tænkt, efter SF røg i regeringen ved sidste folketingsvalg, på om det skulle være EL næste gang, men jeg synes, SF er kommet tilbage på sporet.

- De var lige blevet kapret af nogle, der viste sig at være socialdemokrater et par år, men nu er de SF igen.

- Hvad synes du er valgets vigtigste tema?

- Ulighed. Alle undersøgelser viser, at de lige samfund klarer sig bedst. Ulighed må være det vigtigste emne. Og så synes jeg, det er længe siden, vi har hørt noget om miljøet. Alle undersøgelser viser, at danskerne går enorm meget op i klimaforandringer, men der er aldrig nogle politikere, der snakker om det.

Komikerne Christian 'Geo' Heltboe og Sebastion Dorset er ikke blege for at pege fingre ad den 'kernesunde' skilsmisse. (Foto: Thomas Borberg og Jan Unger) Danske kendte Gør grin med 'kernesund' skilsmisse

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.