Det er hårdt at være dansk verdensstjerne

Connie Nielsen kom på overarbejde til gallavisningen af DR-serien ’Liberty’ i Berlin, hvor hun måtte skrive et hav af autografer på den røde løber

Connie Nielsen kom på arbejde, da hun ankom til verdenspremieren på DR-serien ’Liberty’ i Berlin. Hun måtte skrive et hav af autografer og tage selfies med sine fans. (Foto: Ekstra Bladet)
Connie Nielsen kom på arbejde, da hun ankom til verdenspremieren på DR-serien ’Liberty’ i Berlin. Hun måtte skrive et hav af autografer og tage selfies med sine fans. (Foto: Ekstra Bladet)
Følg Danske kendte

BERLIN(Ekstra Bladet) – Connie, Connie, Connie. Kom her og skriv en autograf. Jeg vil have en selfie med dig.

Disse udråb med meget høj decibel blev den danske verdensstjerne mødt med af sine tyske fans, da hun her i Berlin trådte ud af en flot mørk bil og skridtede ned ad den røde løber til gallavisningen af DR’s nye store drama-serie ’Liberty’, der har premiere på DR1 på søndag kl. 20.00.

Den 52-årige Connie Nielsen kom straks på overarbejde, og hun skrev venligt og med store smil et hav af autografer, og et par gange medvirkede hun også i en selfie.

Nærgående spørgsmål fra publikum
De to første afsnit af tv-serien Liberty blev vist for en fuld sal i biografen Zoo Palast, hvor publikum tog rigtig godt imod DR-serien. Der var dog en tysk mand blandt publikum, der stillede et nærgående spørgsmål efter visningen:

- Jeg tror, at det budskab i har med tv-serien er at vise, hvor forfærdeligt medarbejdere i hjælpeorganisationer opfører sig i den tredje verden. Men hvorfor optog i filmen i Syd Afrika og ikke i Tanzania, hvor handlingen foregår. I opfører jer jo på samme måde, som medarbejderne i hjælpeorganisationerne. I går til arbejdet ud fra et kolonialistisk perspektiv?

Hertil svarede filmens producer Karoline Leth, at det kun var muligt at optage i Syd Afrika, hvis budgettet skulle holdes indenfor rammerne.

- Ud fra praktiske, økonomiske og produktionsmæssige betragtninger, var det nødvendigt at optage filmen i Syd Afrika. Og i Tanzania har de slet ikke den samme standard af filmmedarbejdere, som der er i Syd Afrika. Og vi havde altså behov for dygtige lokale filmmedarbejdere, fordi vi kun rejste med et relativt lille dansk filmhold, forklarede Karoline Leth.

Connie Nielsen i rollen som Katrina, der ser sig selv om en uvurderlig brik i sin mands succes. (Foto: DR)
Connie Nielsen i rollen som Katrina, der ser sig selv om en uvurderlig brik i sin mands succes. (Foto: DR)
 

De ved alting bedre
Og så kom verdensstjernen Connie Nielsen på banen med henblik på det prekære spørgsmål, som hun svarede på ud fra et større mere ideologisk perspektiv:

- Med henblik på spørgsmålet fra salen er jeg nødt til at sige, at om tv-serien bliver optaget i Tanzania, Syd Afrika eller i Kenya er sådan set ligegyldigt. Det vi beskriver er en historie, hvor hvide mennesker kommer til Afrika som et kontinent og ikke til et specielt land. 

- Meget af det vi laver i tv-serien er jo et udtryk for et bredere problem, der rækker ud over et enkelt land. Og det er altså ikke kun danskere, der opfører sig dårligt i Afrika. Der er mange forskellige folk, der kommer udefra og føler, at de har en kulturel ret til at rejse til Afrika og påstå, at de ved alting bedre. Det er hvad vi forsøger at beskrive i tv-serien.

- Det vigtige i den her forbindelse er, at vi alle stiller os spørgsmålet omkring, hvad er egentlig vores rolle, når vi bevæger os væk fra vores egen kultur, og hvordan skal vi opføre os.

- Når vi besøger andre folks hjem, vil vi jo ikke gøre det samme, som vi gør, når vi besøger Afrika, forklarede Connie Nielsen.

En patriarkalsk kvinde
Verdensstjernen forklarede også sin karakter Katrine, som vi danskere kan følge gennem 5 afsnit de næste mange søndage på DR1.

- Min karakter Katrine har glemt de manerer, hun havde, da hun boede hjemme i sit eget land. Hun er også en patriarkalsk kvinde. Hun er en type, der ikke ved, hvordan man skal leve som en kvinde uden at være en refleksion af en mand.

- For mig er Katrina faktisk en tragedie. Hun kender ikke sig selv. Hun tror altid, at hun gør det bedste. Men folk, der er blinde, de ved altså ikke, hvad der er bedst, ikke engang for dem selv – og slet ikke for andre mennesker.

- Og i vil komme til at se, hvordan min karakter bryder sammen, og i vil se, hvordan hun forsøger at finde sig selv midt i Afrika. Og det er altså et hårdt sted at finde sig selv, forklarer Connie Nielsen om tv-serien, der sætter fokus på to skandinaviske familier, der er udstationeret i Tanzania i Afrika, og her støder ind i gigantiske kultur-forskelle, der får problemerne til at hobe sig op.

Den danske verdensstjerne Connie Nielsen poserer her i sin smukke røde kjole sammen med DR-seriens instruktør Mikael Marcimain. (Foto: Ekstra Bladet)
Den danske verdensstjerne Connie Nielsen poserer her i sin smukke røde kjole sammen med DR-seriens instruktør Mikael Marcimain. (Foto: Ekstra Bladet)
 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.