Annonce:
Annonce:

Det er han god for

Anders Matthesen er aktuel med ny animationsfilm og bebuder en opfølger i bogform

Anden er lige nu aktuel med animationsfilmen Ternet Ninja
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Allerede som 43-årig kan Anders Matthesen sætte sig tilbage i lænestolen og nyde et tidligt otium.

Siden han i 90'erne debuterede på comedycafeen Restaurant Din's, har han grin efter grin gjort sig til en af landets mest succesfulde komikere.

'Anden' efter Kim Larsens død: Det er usmageligt

Hans bagkatalog bugner med alt fra humoristiske cd'er til en utal af shows over animationsfilm.

De mange produktioner har indbragt ham en anseelig formue, der kommer til udtryk i hans firmaer. Således ejer hans holdingselskab værdipapirer for 9,1 millioner kroner i det seneste regnskab.

Her præsenterede han desuden et overskud på 1,8 millioner kroner efter skat - et overskud, der fik firmaets egenkapital til at stige til 13,2 millioner.

Dertil ejer han og fruen, Cemille, ejendomme for over 25 millioner kroner, som dog er belånt.

Som en anden rockstjerne har 'Anden' opnået en vis status, der blev cementeret, da han i oktober fyldte Royal Arena. Foto: Morten Rygaard
Som en anden rockstjerne har 'Anden' opnået en vis status, der blev cementeret, da han i oktober fyldte Royal Arena. Foto: Morten Rygaard

'Anden' kunne læne sig trygt tilbage, men gør det ikke.

Annonce:

I kølvandet på sit stort anlagte 25-års-jubilæum tidligere i år er han atter aktuel med sin anden animationsfilm, 'Ternet Ninja'.

Arbejdsraseriet bunder i, at Anders Matthessen slet ikke opfatter ideudvikling, manuskriptskrivning eller sine optrædener som arbejde.

- Jeg ser det som en kæmpe lidenskab og fornøjelse at få lov til at lave det her, men hvis der en deadline på, bliver det til et surt slid, siger Anders Matthesen til gallapremerien på den nye film.

Fordi jeg kan
'Ternet Ninja' er en filmatisering af Anders Matthesens børnebog af samme navn og handler om den indadvendte og generte dreng Aske, der vokser op i en noget dysfunktionel familie.

Uden at afsløre for meget kan det godt røbes, at karakteren Stewart, der er kendt fra Matthesens julekalender, 'Jul på Vesterbro', og animationsfilmen 'Terkel i knibe', gør entre.

Det er ham, der forærer Aske en ternet Ninja-dukke, der viser sig at have sin egen vilje.

Hovedrige 'Anden': - Jeg har ikke brug for en skid

Annonce:

- Jeg har lavet den, fordi jeg kan. Det er jo det, jeg laver - forsøger at finde på ting, jeg kan udstille og vise folk.

- Og så havde jeg lyst til at lave en animationsfilm. Nogle gange har jeg lyst til at lave en bog, nogle gange et show, siger han.

Bebuder to'er
Når jul og nytår - som Anders Matthesen i øvrigt ikke finder særligt sindsoprivende - er overstået, har han arbejdet lagt ud foran sig.

- Jeg er ved at skrive en to'er til 'Ternet Ninja', hvilket jeg kun gør, fordi jeg har en klar ide om, hvordan historien skat fortsætte, og fordi jeg ikke kan lade være.

Han gjorde det igen: Anden storsviner Fie Laursen for åben skærm

- Om det bliver en film, ved man ikke, men i første omgang en børnebog, der er planlagt til at udkomme til sommer, siger Anders Matthesen.

Derudover bebuder han en række optrædener igennem foråret på landets stand-up-klubber.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: