Annonce:
Annonce:

Det vidste du med garanti ikke om 'Den store bagedyst'

Der sker mange ting i 'Den store bagedyst, som man ikke lige ser på tv

Så er det i aften, det gør løs med premieren på dette års udgave af den 'Den store bagedyst'. Foto. DR
Så er det i aften, det gør løs med premieren på dette års udgave af den 'Den store bagedyst'. Foto. DR
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

I aften er der premiere på den helt nye sæson af 'Den store bagedyst' på DR.

Men det er ikke bare sådan lige at stable så stor en produktion på benene.

Derfor har vi her på Ekstra Bladet i samarbejde med redaktør på 'Den store bagedyst', Søren Olsen, lavet en liste med masser af pudsig info, som du sandsynligvis ikke lægger mærke til, når du sidder og ser programmet.

De ti nye deltagere er klar til at indtage din tv-skærm i aften kl. 20.00 på DR1. Foto: DR
De ti nye deltagere er klar til at indtage din tv-skærm i aften kl. 20.00 på DR1. Foto: DR
 

10 ting du ikke vidste om 'Den store bagedyst'

1. Der er nye køkkener i studiet i år.

2. Der går en time fra kagerne er færdige, til de bliver smagt af dommerne.

3. To af årets deltagere har ansøgt om at komme med før.

4. Alle tidligere år har 'Bagedysten' haft fire mænd med - undtagen året, hvor Micki var eneste mand. I år er der tre mænd.

5. De hemmelige opgaver kræver en masse arbejde, som tager meget lang tid. Der er mange afprøvninger af opskrifterne (på tid) og bestilling af specialudstyr.

Annonce:

6. Bøde Timm Vladimir og Markus Grigo har masser af tatoveringer. Timm har blandt andet sin søn Cassius’ navn samt radiser, som symboliserer hans interesse for mad. Han har også tatoveret et kamera, som fortæller om hans interesse for at fotografere. Markus har blandt andet en tatovering af en passionsfrugt, fordi han tidligere har arbejdet som dessertkok på fine restauranter - og så er han uddannet bager.

'Bagedyst'-deltager udlever stor drøm

Timm har mange tatoveringer, men der gemmer sig en historier bag de fleste. Foto: DR
Timm har mange tatoveringer, men der gemmer sig en historier bag de fleste. Foto: DR

7. I år skal kagerne, dog kun i et enkelt afsnit) bedømmes inde på Clausholm Slot, som er det slot, man ser i baggrunden i introen.

8. I det første program skal deltagerne prøve kræfter med en kage, som Katrine selv har fundet på, og som hun holder af at lave. Nemlig en træstamme med stribet marcipan.

9. Programmerne er optaget fra april til juni. 'Overflyvningsbillederne' er alle optaget på en sommerdag, så den vakse seer vil bemærke, at der i de første programmer nogle gange er blade på træerne - andre gange ikke, også i samme program.

10. Selvom det hedder ‘Den store bagedyst’, har der været konkurrencer, hvor der slet ikke er blevet bagt. Eksempelvis da der blev lavet ‘Raw Cakes’, da deltagerne skulle lave bolcher, og da der blev lavet fyldte chokolader.

'Den store bagedyst' 2019

Den populære bagekonkurrence er tilbage med sin ottende sæson.

Du kan se med hver lørdag klokken 20.00 på DR1 og på DRTV.

Timm Vladimir er vært, og Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo er dommere.

Sidste år vandt den kun 17-årige Emil Obel 'Den store bagedyst', som den yngste deltager nogensinde.

Annonce:

Se med i aften kl. 20.00 på DR1, når 'Den store bagedyst' atter er tilbage på skærmen.

Herunder kan du se dette års deltagere

Billedgalleri

Rasmus på 37 er demand manager og far til to drenge. Udover at bruge tid i køkkenet underviser Rasmus i spinning og er vild med Nik og Jay. (Foto: Carsten Mol)
Rikke er 30 år og arbejder til dagligt som revisor. Den første kage, hun lærte at bage, er hendes yndlingskage, nemlig vandbakkelser. (Foto: Carsten Mol)
Louise på 37 år er til dagligt tandlæge og har elsket at bage så længe, hun kan huske. I Louises køkken er der fokus på at minimere madspild og hun drømmer om at nå finalen i 'Den store bagedyst'. (Foto: Carsten Mol)
Mia er feltets yngste deltager på 17 år og går i gymnasiet. Hun bor med sin familie i Rungsted og er den, der står for madlavningen derhjemme. (Foto: Carsten Mol)
Pia er med sine 59 år årets ældste deltager. Til dagligt arbejder hun som pantefoged og elsker at udfolde sin kreative side gennem bagning. (Foto: Carsten Mol)
Fillip, 30, er efterskolelærer. Efter en tur til Hawaii har han sagt "ja til Gud", og den kristne tro er en grundsten i hans liv. Op til den store bagedyst har han serveret kage for sin kone og søn på 2 år næsten hver dag. (Foto: Carsten Mol)
Henrik på 31 år bruger meget af sin tid i et køkken, når han til dagligt arbejder som tjener og sommelier. Når han ikke er i køkkenet for at bage, undeviser han i dans flere timer om ugen. (Foto: Carsten Mol)
Victoria på 28 år pædagogikstuderende og siger selv, at hun har en "krøllet tankegang". Den bruger hun blandt andet, når hun bager og elsker tanken om "fra jord til bord". (Foto: Carsten Mol)
Frederikke er 23 år og studerer kunst og design i Amsterdam. I sit bagværk tager hun udgangspunkt i hendes interesse for æstetik og elsker at eksperimentere. (Foto: Carsten Mol)
Beate på 26 år elsker farver og det afspejler sig i hendes bagværk. Beate arbejder som frisør og er på landsholdet i roller derby. (Foto: Carsten Mol)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:
Annonce:
Annonce: