Dommen er faldet i Rees bestikkelsessag

Var det en form for bestikkelse, de to betjente fra Nordsjællands Politi modtog fra Karsten Ree, eller var den en gave fra en god ven? Dommen er faldet

Følg Underholdning
Følg Danske kendte

De to betjente, der er tiltalt for at have modtaget bestikkelse af Karsten Ree i form af en rejse til Afrika, har netop modtaget afgørelsen i sagen mod dem.

Den lyder på ren og skær frifindelse. Det har dommer Niels Østergaard netop fortalt.

Anklager Line Scharf krævede en ubetinget fængselsstraf til de to betjente på ikke under 60 dage. Det fortalte hun tidligere fredag i forbindelse med sin procedure i retten i Helsingør, hvor hun blandt andet satte spørgsmålstegn ved, hvor gode venner de to betjente egentlig er med rigmanden.

Karsten Ree i retten: - Jeg fortryder ingenting

De to betjente har tidligere efterforsket en sag om menneskehandel mod Karsten Ree. Den sigtelse frafaldt i december 2014. Siden blev rigmanden og politifolkene venner, og Ree inviterede dem på kaffe for at takke for en god behandling. Det var her rejsen til Afrika kom på tale.

Karsten Ree sigtet for menneskehandel

- Forbindelsen opstår, fordi de har efterforsket Karsten Ree, og derfor er deres forbindelse tjenstlig, sagde Line Scharf og kaldte det for en bombe under vores system, hvis politiet på den måde kan modtage takkegaver.

- Befolkningen skal kunne have tillid til politiet, og det er strafbart at modtage en gave som tak, sagde Line Scharf.

Janni og Karsten Ree i retten i bestikkelsessag

Betjentene på henholdsvis 56 og 63 år har sagen igennem nægtet sig skyldige, og derfor krævede deres advokater også frifindelse.

- Der er ingen sag om, hvorvidt min klient har modtaget en gave i offentlig tjeneste. De (Karsten Ree og den ene tiltalte, red) er venner og venner kan frit give hinanden gaver, sagde forsvarsadvokat Martin Cumberland i sin fremlæggelse af sagen.

Han købte ikke anklagerens argumentet om, at Karsten Ree og betjenten ikke har udviklet et reelt venskab.

- Personlige relationer opstår, når mennesker mødes. Det sker på kryds og tværs og heldigvis for det. Så for mig er det her en juridisk prøvelse af et venskab, og det er helt absurd, sagde Cumberland.

Torben Kock, der repræsenterede den anden tiltalte i sagen, lagde i sin procedure vægt på, at Karsten Ree ikke har lovet de to betjente en gave eller en fordel på farmen i Afrika.

- Det kan godt være, at han i sit hoved har tænkt, at de ikke skulle betale for at bo i farmen. Men det har han ikke sagt højt. Der kan derfor ikke være tale om en tjenesteforseelse, når de ikke har vidst, at de fik opholdet vederlagsfrit, sagde Torben Kock og understregede, at Karsten Ree udelukkende betalte for de to betjentes ophold, fordi han betragter dem som venner.

Dommeren og de to domsmænd var ikke enige. Frifindelsen skete så at sige med dommerstemmerne to mod en.

To mente, at de to betjente skulle frifindes, mens en mente, at der skulle falde en straf på ti dages ubetinget fængsel.

Dommer Niels Østergaard sagde i forbindelse med oplæsningen af dommen, at selvom de to betjente nu er frifundet i retten, så betragter retten deres handling som forvaltningsretsligt forkert.

Anklager Line Scharf har nu 14 til at overveje, om dommen skal ankes

Sagen kort

 - I efteråret 2014 efterforsker de to betjente fra Nordsjællands Politi en sag mod Karsten Ree om menneskehandel.

- I december 2014 frafalder sigtelsen mod Karsten Ree.

- I marts 2015 Karsten Rees nabo er udsat for et voldsomt hjemmerøveri. Rigmanden finder spor i sneen og kontakter de to betjente, der tidligere har efterforsket ham for at se på sporerne og i øvrigt tale om sikkerheden i sit hjem.

- Der opstår god kemi mellem parterne ved besøget i Karsten Rees hjem. Betjentene og Ree taler om drømme og rejser, og det er her rejsen til Karsten Rees farm i Kenya, Karen Blixen Camp, kommer på tale.

- Betjentene og Karsten Ree taler ikke om pris eller rabatter for rejsen.

- Fra 22. november til 6. december er de to betjente i Afrika – henholdsvis på Karen Blixen Camp og på Bluebay Beach Resort i Tanzania.

- De to betjente betalte selv flybilletter og transport i Afrika.

- Anklageren mener, at rejsen har en værdi til over 26.000 kroner – Karsten Ree mener, at hans gestus til sine venner reelt har kostet ham omkring 500 kroner. De boede vederlagsfrit i farmens telte og kom med på allerede arrangerede ture.

- Anklageren krævede en ubetinget fængselsstraf til de to betjente på mindst 60 dage.

- De to politimænd fra Nordsjællands Politi har gennem hele sagen nægtet sig skyldige, og derfor krævede deres advokater frifindelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+