Annonce:
Annonce:

Dorph lukker og slukker

Jes Dorph-Petersens podcast 'Dorph' lukker og slukker efter få måneder

Jes Dorph-Petersen lukker sin podcast 'Dorph'. Foto: Aleksander Klug
Jes Dorph-Petersen lukker sin podcast 'Dorph'. Foto: Aleksander Klug
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Efter bare et par måneder drejer den garvede tv-vært Jes Dorph-Petersen nøglerne om på sin podcast 'Dorph', der blandt andet bliver udgivet på tjenesten RadioPlay i samarbejde med Bauer Media, der blandt andet ejer Radio 100 og Nova FM.

Det bekræfter han over for Ekstra Bladet.

Ifølge Jes Dorph-Petersen er det hans egen beslutning at trække stikket på podcasten efter de første ti episoder.

- Det er meget vigtigt for mig at understrege, at det er min beslutning, og det er ikke fordi, der er noget drama. Alt er fint, siger han.

Den sidste episode af 'Dorph' er med komikeren Heino Hansen. Foto: Privat
Den sidste episode af 'Dorph' er med komikeren Heino Hansen. Foto: Privat
 

Dorph: Min egen beslutning
- Så det her har intet at gøre med de MeToo-sager, der har været, som omhandler dig?

Annonce:

- Nej. Det er min egen beslutning. Det handler om, at jeg vil prioritere min tid til andre projekter. Det tager lang tid at lave sådan en podcast, når man er alene om det, selv skal line op, lave interviews og alting. Jeg synes, det tager meget af min tid at lave den her podcast, når jeg laver den alene, selvom det er sjovt, siger han og tilføjer:

- Så derfor lukker jeg den ned for nu i aftale med Bauer Media.

Derfor afviser Dorph-Petersen også, at det skulle have noget med den MeToo-dokumentar, der får premiere på discovery+ mandag i næste uge.

Jes Dorph-Petersen: Sagen kort

I starten af januar kunne Ekstra Bladet på baggrund af en intern mail sendt til medarbejderne på Nordisk Film TV afsløre, at den populære tv-vært Jes Dorph-Petersen var blevet fyret fra selskabet og dermed fjernet som vært på TV 2.

Det skete efter en ekstern advokatundersøgelse af sager om sexisme og sexchikane på TV 2.

Det kostede ham til at starte med jobbet som vært på 'Go' aften Live', og siden stod det også klart, at MeToo-sagerne også kostede 61-årige Dorph-Petersen jobbet som vært på en dokumentar, der var i støbeskeen og produceret af Deluca Film, og som siden skulle sendes på TV 2.

Anklagerne mod Jes Dorph-Petersen drejer sig om to sager fra henholdsvis 2001 og 2003 og kommer fra to kvindelige tidligere praktikanter.

Den ene har forklaret, at hun tilbage i 2001 blev inviteret hjem til Jes Dorph-Petersen af en fælles kollega, og under besøget skulle Jes Dorph ifølge kvinden have lagt en hånd over hendes mund, givet hende en lussing og presset hende ned på en briks, hvor han angiveligt tiltvang sig sex med hende.

Et vidne, der var i lejligheden, har også afvist anklagerne.

Den anden kvinde forklarer, at hun i 2003 var på et lignende besøg hos Jes Dorph-Petersen med en mandlig kollega. De to mænd lagde ifølge kvinden op til sex, men ifølge hendes forklaring afviste hun.

Jes Dorph-Petersen har igennem hele processen nægtet anklagerne, og han har siden klaget til Advokatrådet og Datatilsynet, fordi han føler sig uretfærdigt behandlet i forbindelse med den interne advokatundersøgelse.

Løber ikke rundt
Ifølge Dorph-Petersen spiller økonomien også ind i beslutningen.

- Det at lave podcast er mega sjovt. Jeg har lært en masse, og jeg er kommet tæt på mennesker på en anderledes måde, end jeg er vant til.

Annonce:

- Men samtidig med at det har taget meget tid, har jeg heller ikke rigtig tjent penge på det. Før man kan tjene penge på podcast kræver det store lyttertal, og dem har vi ikke opnået. Der har ikke været imponerende mange lyttere, men det havde jeg også godt vidst hele tiden. Det kan tage år at få så store lyttertal, at det kan løbe rundt økonomisk, så derfor kan jeg ikke skabe en økonomi, hvor jeg også kan betale mine regninger, siger han.

Nye projekter
Nu kigger Dorph-Petersen imod nye projekter, og her er en ny podcast ikke udelukket, fortæller han.

- Jeg vil fortsætte med at lave foredrag, og så er der mange andre nye ting på vej, som jeg ikke kan løfte sløret for lige nu, siger han og forsætter:

- Jeg kan heller ikke afvise, at podcasten genopstår i en mere tilspidset eller vinklet version, eller at jeg laver en helt ny podcast, for jeg synes, at podcastmediet er rigtig sjovt og lærerigt at arbejde med.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Bauer Media for at få deres forklaring på det ophørte samarbejde, men det har i skrivende stund ikke været muligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: