Dorphs tv-pause: Har tidligere været i alko-behandling

TV2-værten erkendte allerede for tre år siden, at han havde et alkoholproblem

Ekstra Bladet interviewede Jes Dorph, da det for et par måneder kom frem, at han skiftede til TV 2. Hør, hvad han sagde om skiftet her
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Jeg har i perioder haft et for stort alkoholforbrug. Af hensyn til min familie, mit job og mig selv er det derfor nu nødvendigt, at jeg tager en pause og tager imod behandling for at blive helt rask.

Således udtalte Jes Dorph tidligere i dag i forbindelse med, at han tager en pause som vært for programmet ’Go’ aften Danmark’ på TV2.

Det er imidlertid ikke første gang, den populære tv-vært har måttet ty til behandling i forbindelse med sine alkoholdæmoner.

Jes Dorph holder pause fra 'Go' aften Danmark'

I sin bog ’Dorph – Historier fra den anden side’ udgivet i 2013 på Politikens Forlag og skrevet i samarbejde med journalist Andreas Fugl Thøgersen fortalte den højt profilerede tv-vært om sit alkoholmisbrug, der eskalerede i en periode, hvor han var på vej til at skifte TV2 ud med TV3.

- De fleste mennesker har en vældig ulyst til alkohol, hvis de har drukket for meget dagen før. Jeg havde det modsat, hvis jeg havde drukket om fredagen, fik jeg ret hurtigt i løbet af lørdagen lyst til at drikke igen. Jeg vidste nemlig, jeg fik det bedre af det, fortalte Jes Dorph i bogen, hvor han også afslørede, at han kvittede alkoholen en efterårsdag for snart tre år siden.

TV: Jes Dorph om nyt job: Jeg har ramt den lige i røven

- 6. september 2012 åbnede jeg en flaske rødvin og tog et par glas, inden jeg gik til premiere på Anders ’Anden’ Matthesens nye show på Falkoner Scenen.

- Da jeg kom hjem den aften, drak jeg et glas til fra flasken, og så hældte jeg resten af vinen i køkkenvasken. Jeg har ikke rørt en dråbe alkohol siden.

Carsten Werge: Jes Dorph er utrolig modig

Oven på sit alkoholstop opsøgte Jes Dorph Dansk Misbrugs-Behandling i København, som han frekventerede tre gange om ugen i seks uger.

Det lykkedes altså Dorph at holde sig tørlagt i en periode. Hvor længe ved formentlig kun han selv. I ’Dorph – Historier fra den anden side’ forklarer han om, hvor svært det er at begå sig i et festligt, offentligt miljø, når man vælger at takke nej til de stærke af de våde varer.

- I sommeren 2013 ankom jeg til en havefest, hvor spiritussen flød i rigelige mængder, og så kom det fra en ellers begavet kvinde, der er nyhedsjournalist på tv: ’Nå, er det med den på?’, da jeg sagde nej til det første, der mødte mig: en fremstrakt hånd med en halv liter øl i glas.

- Der er i Danmark en drukkultur, som er ret særegen, og som det kan være rigtigt svært at melde sig ud af, for gør man det, stemples man hurtigt som kedelig eller ude af stand til at hygge sig med andre, forklarede Jes Dorph i sin bog.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+