Dot lever på bankens nåde

Bakkesangerinden håber på milliongevinst ved salg af grund

Dot Wessman med den nu tidligere kæreste, Morten Messerschmidt. (Arkivfoto: Claus Bonnerup).
Dot Wessman med den nu tidligere kæreste, Morten Messerschmidt. (Arkivfoto: Claus Bonnerup).

Der er mere ro på Bakkens Hvile end i det økonomiske morads, som Dot Wessman og hendes ekskmand, Tommy, har rodet rundt i, siden de i 2008 købte Damhus Tivoli.

Det viser en gennemgang, Ekstra Bladet har foretaget af Dot Wessmans økonomi i kølvandet på hendes og Morten Messerschmidts brud.

Da parret for snart syv år siden købte tivoliet og Damhuskroen var det med en plan om at rive Damhus Tivoli ned og i stedet opføre et højhus og rækkehuse tæt på den fredede Damhussø.

Hvis planen var realiseret, kunne Dot have scoret i omegnen af 30 millioner kroner, men i stedet har det udviklet sig til et økonomisk mareridt for bakkesangerinden.

En sværm af protester har umuliggjort projektet og i dag er pengekassen tom i den myriade af selskaber, som Dot Wessman er involveret i.

Dot og Messerschmidt - skilt. (Foto: Jens Dresling) Danske kendte Dot og Messerschmidt går fra hinanden

Egenkapitalen er samlet i minus med 11,8 millioner kroner i de selskaber, Dot Wessman opererer i og alene i firmaet J.M. Entertainment ApS, , der ejes af ApS Kbus 8 nr. 703, som igen er ejet af Dot Wessman, skyldes der knap 30 millioner kroner til bankerne.

Beslutter kreditorerne sig for at inddrive gælden, ville det betyde økonomisk ruin for Dot Wesserman og hendes eksmand.

Morten Messerschmidt var en overgang direktør for Aps HEH Nr. 1045, hvis primære opgave var at eje halvdelen af firmaet Damhus Holding, hvor kæresten Dot var direktør.

Så sent som i sidste uge så parret glade ud for hinanden, da de mødte op til DRs store Grundlovs-show. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte Dot Wessman: - Der har været udfordringer

EU-parlamentarikerens rolle fik flere i lokalområdet op på barrikaderne, da parret forsøgte at trumfe igennem, at der i lokalplanen skulle gives tilladelse til et højhus ud til den smukke sø.

Folk i byrådet og flere naboer i villakvarteret beskyldte Messerschmidt for at misbruge sin magt og politiske kontakter og fremme parrets planer om at score en fed gevinst på at opføre et højhus på grunden ved Damhussøen.

I et interview med Ekstra Bladet har Messerschmidt tidligere taget afstand fra at have kendskab til, hvad der skete i selskaberne.

Morten Messerschmidt og Dot på Borgen, da alt stadig var fryd og gammen. (Foto: Jakob Jørgensen) Danske kendte Messerschmidt: Det var otte gode år

Her fortalte han, at han ikke var inde i forretningerne til trods for, at han sad som øverste direktør i et af hovedselskaberne.

- Jeg har slet ikke berøring med den del af forretningen. Det er ejerne og dermed min kæreste, der har ansvaret for de virksomheder, sagde Messerschmidt.

I dag er han ude af hendes liv og nogle af de firmaer, han tidligere var direktør for.

Dot Wessman og Tina Grunwald arbejder sammen på Bakkens Hvile (Foto: All Over) Danske kendte Dots veninde: - Hun var så ked af det