DR-chef kan score millioner på Hellerup-villa

Maria Rørbye Rønn kan se frem til at tjene kassen, hvis hun får solgt sin villa til den udbudte pris

Følg Danske kendte

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, har sat sin og mandens villa i Hellerup til salg. Og hvis DR-bossen får i nærheden af de 8.995.000 kroner, som boligen er udbudt til, står hun til en kæmpe-gevinst på hussalget. Det skriver Boliga.

Maria Rørbye Rønn gav nemlig selv 2.750.000 kroner, da hun tilbage i 1998 købte villaen med kort afstand til Strandvejen.

Topchefens røde murermester-villa er på 183 kvadratmeter og har 100 kvadratmeter kælder, og den ligger på en 678 kvadratmeter stor grund.

For millionerne får man en klassisk villa fra 1924, som ifølge mægleren blandt andet byder på stuklofter, tre stuer, plankegulve, franske døre, altan og terrasse.

DFs mislykkede angreb på DR-chef: Hvad får DF'ere selv i løn?

(Artiklen fortsætter under billedet).

 

Generaldirektør siden 2010
52-årige Rørbye Rønn, der er uddannet jurist, har været generaldirektør i DR siden 2010.  Frem til 2011 var det dog som konstitueret generaldirektør, idet hun afløste Kenneth Plummer, der trådte tilbage efter at have været genstand for en heftig mediestorm.

I DR's årsrapport fra 2015 fremgik det, at Maria Rørbye Rønn i 2015 havde en løn på 3,6 mio. kroner - heraf 600.000 i pension.

DR's direktør-lønninger har for nylig været under beskydning fra Dansk Folkeparti. Partiet foreslog i august, at DR's budget bliver beskåret med 25 procent - og var ude med riven efter direktør-lønningerne:

'Al ære og respekt for det vigtige stykke arbejde, som direktionen udfører i DR, men lønniveauet er ganske enkelt ude af proportioner. Derfor er det på høje tid at udjævne aflønningerne i DR', lød det i en kronik i Berlingske af DF'erne Peter Skaarup, Alex Ahrendtsen og Morten Marinus.

DR's direktørløn under beskydning: Så meget tjener de

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?