DR-kendis scorer nyt tv-job

'Den store bagedyst'-deltager Ditte Julie og hendes datter Karla er snart med i et ny tv-program

'Bagedyst'-dronningen Ditte Julie. Foto: Henning Hjorth.
'Bagedyst'-dronningen Ditte Julie. Foto: Henning Hjorth.

At være foran kameraet er ikke nyt for Ditte Julie Jensen, der er tidligere deltager i 'Den store bagedyst'.

Sammen med sin seks-årige datter, Karla, har hun også lavet flere live-bagninger under corona-lockdown for hendes næsten 100.000 følgere på Instagram.

Nu er mor og datter igen sammen foran kameraet i et program, der er produceret af 'SundhedsTv', der sætter fokus på emnet børn med briller, som datteren Karla ligeledes bruger.

Det skriver Ditte Julie Jensen på sin Instagram-profil.

Sammen med datteren har de i programmet været med til at sætte ord og følelser på, hvordan man har det, når man opdager, at ens barn skal bruge briller.

Nærmest blind
Overfor Ekstra Bladet sætter Ditte Julie Jensen ord på deres deltagelse i programmet.

- I mit tilfælde blev jeg rigtig ked af det og følte oprigtigt, at jeg havde fejlet som mor, fordi jeg ikke havde opdaget det. Særligt da jeg opdagede, hvor blind min datter i virkeligheden var. Hun havde +8 på begge øjne, hun har nærmest ikke kunnet se en pind, siger Ditte Julie Jensen.

Dating-millionær køber dyrt ind

For Ditte Julie Jensen var det ikke så meget det, at Karla skulle bruge briller, der bekymrede hende. Det var nærmere tanken om, at hun var et lille barn, der skulle have lov til at lege og ikke tænke på, at nu skulle hun passe på sine briller.

- Det er en omvæltning at have briller på hver dag, især når man er barn og skal huske at tage dem af, når man er ude og klatre og lege. Det er et cirkus, synes jeg, men nok mere oppe i mit hoved. For hende er det det mest naturlige i hele verden, siger Ditte Julie Jensen.

Karla var fire og et halvt år gammel, da hun fik briller, og i programmet fortæller hun, at hun var bange for, hvad de andre ville tænke og synes om hende, når hun fik briller. I dag er hun seks år og har vænnet sig til, at brillerne er en del af hendes identitet.

Dansk tv-kendis deler stor nyhed

Jeg var meget opmærksom
Dengang Ditte Julie Jensen fandt ud af, at hendes datter skulle bruge briller, skrev hun om det på sin blog. Det gjorde hun for at kunne komme ud med nogle af de tanker og bekymringer, hun og mange andre forældre har, når de finder ud af deres børn skal bruge briller.

- Nogle af de tanker, jeg gik med, var spild af energi og tid. Det er jo slet ikke så slemt overhovedet. Men det er klart, at man ikke kan undgå tanker, siger Ditte Julie Jensen og forsætter:

- Jeg sagde meget til min familie og mine venner, at når de så Karla, skulle de ikke kommentere for meget på det. Det måtte ikke blive en ting, at hun brugte briller nu. Jeg var meget opmærksom.

I følge Ditte Julie Jensen kan det være mange forskellige små problemstillinger, der sætter tankerne i gang.

- Vi bekymrer os meget om, hvad alle andre tænker, det er vigtigt uanset hvilke problemstillinger man står overfor, at man er sig selv nærmest og ikke tænker over, hvad andre tænker. Der er så mange eksperter, men man skal gå med sig selv, siger hun.

Programmet er stadig i gang med at blive optaget.