DR-korrespondent fortæller om kræftsygdom

Matilde Kimer fortæller i sin nye bog 'Krigen indeni' om arbejde, privatliv og sygdom

DR's Matilde Kimer insisterer på at foretage sig noget meningsfuldt udover familien. Foto: Agnete Schlichtkrull
DR's Matilde Kimer insisterer på at foretage sig noget meningsfuldt udover familien. Foto: Agnete Schlichtkrull
Følg Danske kendte

I et interview med ugebladet Femina fortæller DR's udenrigsreporter Matilde Kimer, hvad det koster på privatlivsfronten at rapportere fra verdens brændpunkter.

Anledningen er Kimers aktuelle bog 'Krigen indeni', der udkom mandag. I bogen skriver korrespondenten åbent og ærligt om, hvordan det føles til tider at måtte nedprioritere mand og børn til fordel for et job som udfarende journalist.

En knytnæve
I interviewet med Femina fortæller Matilde Kimer desuden om sin kamp mod en voldsom kræftsygdom. En kamp hun måtte udkæmpe allerede som 14-årig, hvor hun fik konstateret lymfekræft.

- Min sygdom var lidt af en knytnæve. Jeg opdagede en øm knude på halsen. De viste sig, at der sad en stor ondartet tumor og trykkede på centralnerven, siger Matilde Kimer til Femina.

Matilde nåede at få 12 gange kemo, men da lægerne ville give hende yderligere tre kemo-behandlinger, sagde den afkræftede teenager - der på det tidspunkt vejede blot et par og fyrre kilo - nej.

Frygter ikke døden
Hun var ganske enkelt bange for at dø af den hårde behandling og valgte, at hvis hun skulle dø, så skulle det være på grund af sygdommen og ikke på grund af behandlingen.

- På det tidspunkt vejede jeg et par og fyrre kilo og var så afkræftet og mat, at min mentale reaktion var: Det dør jeg af, siger Matilde Kimer.

Heldigvis viste ekstra-scanninger, at knuderne alligevel var små nok til, at hun ikke behøvede de ekstra kemo-behandlinger.

Oplevelsen har gjort, at hun den dag i dag ikke har nogen frygt for at dø - hvilket givetvis er nyttigt, når man lever af at bevæge sig rundt i verdens brændpunkter.

- Jeg har ikke nogen...frygt for at dø. Fordi jeg putter det ind i mit liv, som jeg synes skal være der. Jeg bliver gerne 100, hvis det er det, der er meningen, men det er ikke vigtigt. Det er i hvert fald ikke vigtigere, end at jeg putter det rigtige ind i mit liv, siger den frygtløse reporter, der understreger, at hun gør meget for at passe på sig selv og gør meget ud af berolige sine børn ved at fortælle dem om sit arbejde.

Matilde Kimer oplyser til Ekstra Bladet, at hun ikke ønsker at fortælle yderligere om sit kræftforløb, da det ligger mange år tilbage.

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.