DR-legende sagde op: Sådan vil han sikre økonomien

Vejrværten Jesper Theilgaard vil prøve nogle ideer af og forventer, at hans klima-biks nok skal blive indbringende

Jesper Theilgaard har allerede en del erfaring som foredragsholder. Alene i 2017 bijobbede han 25 gange som foredragsholder. Foto: Miriam Dalsgaard
Jesper Theilgaard har allerede en del erfaring som foredragsholder. Alene i 2017 bijobbede han 25 gange som foredragsholder. Foto: Miriam Dalsgaard

Om tre uger fortæller 62-årige Jesper Theilgaard for sidste gang om vind og vejr i sin knap tre årtier lange karriere som vejrvært hos DR.

Dermed kan han lægge alle kræfter i sin sidegesjæft, firmaet klimaformidling.dk.

Det skal lukrere på hans viden om klima gennem foredrag, bøger og assistance til andre, der vil vide mere om klodens kvaler.

Hvordan går det med forretningen?

- Nu skal det først etableres, men det kommer til at gå, tror jeg. Klimaet er jo et emne, der er oppe i tiden. Det er spændende at arbejde med, siger Jesper Theilgaard.

DR-ansatte bryder reglerne – og cheferne tillader det

Løs plan
Vejrværtens firma er ikke af den slags, der skal offentliggøre regnskaber.

Det holder ham dog ikke fra at fortælle lidt om sine løse planer for, hvordan han vil få firmaets økonomi til at spille.

- Jeg ser, hvad der popper op. Jeg søger nogle ting og har nogle ideer, som måske virker. Jeg har nogle bolde i luften, som måske falder ned eller ikke falder ned. Det tager jeg stille og roligt, siger han.

Du har skabt dig et navn og regner med, at der løbende kommer forespørgsler…

- Ja, det er vel det, der ligger i kortene. Så kan man blive overrasket eller blive skuffet.

Jesper Theilgaard kom til DR i 1990, og i september 2017 sagde han sit job op i kølvandet på, at en række af DR's redaktioner, herunder DR Vejret, flytter til Aarhus.

Før Jesper Theilgaard blev vært hos DR, forudså han vejret hos Flyvevejrtjenesten i Københavns Lufthavn i Kastrup. Foto: Sif Meincke
Før Jesper Theilgaard blev vært hos DR, forudså han vejret hos Flyvevejrtjenesten i Københavns Lufthavn i Kastrup. Foto: Sif Meincke

Det må være en fed gesjæft at fortælle andre om det, du brænder for?

- Jeg ved ikke, om det er det, jeg vil kalde det, men det er klart, at jeg har beskæftiget mig med det i nogle år, og det er så også det, jeg skal forsøge at holde fast i.

- Nu er jeg jo også i en alder, hvor jeg ikke behøver at arbejde så meget, men det bliver interessant og spændende, tilføjer han.

Se listen: DR-stjerner scorer kassen på Folkemødet

Smør på brødet
Jesper Theilgaard har allerede en del erfaring som foredragsholder. Alene i 2017 bijobbede han 25 gange som foredragsholder ved siden af sit faste job som vejrvært hos DR.

Er det en god forretning at holde de her foredrag?

- Forretning og forretning…

- Ja, det giver smør på brødet, men om det er en super forretning: Nej.

Ligegyldig hvad der sker, har du måske en pensionsopsparing, som du trygt kan læne dig tilbage på?

- Det behøver jeg ikke at offentliggøre, slutter han og griner.