Annonce:
Annonce:

DR undskylder: - Det er dybt beskæmmende

Nu reagerer DR på de mange vidnesbyrd om krænkelser, chikane og trusler fra DR-vært Mads Aaagaard Danielsen og giver en uforbeholden undskyldning

DR undskylder over for de kvinder, der har følt sig krænket af Aagaard. Foto: MALTHE IVARSSON/Ritzau Scanpix
DR undskylder over for de kvinder, der har følt sig krænket af Aagaard. Foto: MALTHE IVARSSON/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Søndag stod 12 kilder frem i Berlingske og fortalte, at de igennem årene er blevet udsat for krænkelser, trusler og chikane af DR-vært Mads Aagaard Danielsen, der senest har været vært på radioprogrammet 'Shitstorm' på P1.

Ifølge Berlingske blev DR i august 2019 orienteret om, at Mads Aagaard Danielsen havde en truende og aggressiv adfærd. Alligevel fortsatte han med at være vært på radioprogrammet 'Shitstorm' på P1 og 'DM i hadbeskeder', og DR valgte ikke at gøre mere ved sagen før for et par uger siden, hvor værten blev sendt hjem.

Ekstra Bladet har været i kontakt med kulturdirektør i DR, Henrik Bo Nielsen, der over mail forklarer, at de for to uger siden valgte at sende Aagaard hjem, da de blev bekendt med omfanget af sagen.

Annonce:

'DR valgte for to uger siden at skride til en hjemsendelse og indlede en undersøgelse, der allerede har ført til iværksættelse af en sag, der meget snart afsluttes', lyder det fra kulturdirektøren.

Mads Aagaard Danielsen blev for to uger siden afskediget på DR. Nu beklager de, at de ikke gjorde noget før. Foto: DR/Anders Beier
Mads Aagaard Danielsen blev for to uger siden afskediget på DR. Nu beklager de, at de ikke gjorde noget før. Foto: DR/Anders Beier
 

Han understreger, at han er påvirket af de vidnesbyrd, der nu er kommet frem i Berlingske, og han kommer samtidig med en uforbeholden undskyldning.

'Det, der kan læses i Berlingske, gør dybt indtryk. Sådan skal ansatte i DR naturligvis ikke opføre sig. Det er selvsagt dybt beskæmmende, at nogen skal opleve en sådan adfærd fra en DR-medarbejder, og vi vil gerne uforbeholdent undskylde overfor de pågældende, at de har været udsat for det, der beskrives. Sådan skal det ikke være', lyder det.

Kulturdirektøren fortæller, at de nu vil se på procedurerne i DR, og at der skulle være reageret hurtigere i forhold til den pågældende sag.

Annonce:

'DR skal fremover sætte hurtigere ind i forhold til at stoppe medarbejdere, der måtte bryde grænserne for, hvordan man opfører sig. Det arbejde er i fuld gang. Meget tyder på, at den relevante chef i forhold til beskrivelserne i Berlingske, som ikke længere er ansat i DR, skulle have ageret hurtigere, anderledes og orienteret videre om forholdene, blandt andet ved henvendelserne udefra', lyder det fra kulturdirektøren, der fortsætter:

'Det ønsker vi at komme helt til bunds i, men vores hovedfokus lige nu og her i de kommende dage er at tage kontakt til dem, der er stået frem med  oplevelser, der skal handles på, og at tage vare på de medarbejdere i DR, der er berørt', lyder det videre.

Mads Aagaard: Jeg vil søge hjælp

Mads Aagaard Danielsen vil overfor Berlingske ikke kommentere de konkrete sager, men skriver i en besked:

'Jeg må skamfuldt erkende, at mit forvoksede ego og mit infantile temperament har betydet, at jeg ikke har været i stand til at indse karakteren af mine handlinger, før de blev fremlagt for mig på en gang. Den næste tid vil jeg søge hjælp hos professionelle og mine nærmeste', skriver han i en sms til Berlingske.

Ekstra Bladet har flere gange i den forløbende uge forsøgt at få en kommentar fra Mads Aagaard Danielsen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med en række af de kvinder, der står frem og fortæller krænkende oplevelser om Mads Aagaard i Berlingske. De har ikke ønsket at fortælle yderligere om deres oplevelser til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: