DR-vært ammede sin datter i bussen: 'Det er kraftedeme ulækkert'

Signe Muusmann blev chokeret over reaktionen, da hun lagde sin spæde datter til brystet i en fyldt bus 

- Bagefter blev jeg ked af det og havde den der følelse af, at: 'Hvis jeg nu for helvede lige havde sagt noget, siger værten. Foto: Polfoto
- Bagefter blev jeg ked af det og havde den der følelse af, at: 'Hvis jeg nu for helvede lige havde sagt noget, siger værten. Foto: Polfoto

Den tidligere 'X Factor'-vært Signe Muusmann er mor til tre, men hun har aldrig før oplevet det, hun for nylig blev udsat for.

Sammen med sin to måneder gamle datter var DR-værten på vej fra Nørrebro til Valby i en fyldt bus, og da datteren var utilfreds, var det helt naturligt for Signe Muusmann at lægge hende til brystet. Det skriver hun i en klumme i Vores Børn.

Reaktionen fra en af hendes medpassagerer chokerede hende.

Tina Dickows mand i akut hjerteoperation

- Kort efter kommer en ganske almindelig og pæn dame på cirka 65 år ind i bussen. Hun ser på mig, ryster på hovedet, og jeg når knap nok at undre mig over reaktionen, før hun højlydt siger: 'Det der kan man ikke. FØJ! Det er kraftedeme ulækkert', skriver tv- og radioværten.

Til Ekstra Bladet fortæller Signe Muusmann, at kommentaren efterlod hende så paf, at hun ikke vidste, hvad hun skulle svare.

- Bagefter blev jeg ked af det og havde den der følelse af, at: 'Hvis jeg nu for helvede lige havde sagt noget'. Men jeg kunne mærke, at der var mere i hende (damen. red,), og jeg var ikke lige klar til kamp. Man er også i en sårbar og udsat position, fortæller hun.

Heller ingen af de andre passagerer i bussen reagerede på damens udbrud.

- Det var lidt ærgerligt, at ingen sagde noget. Man håber jo, at man selv ville have reageret, siger hun.

Højgravide Amalie: Jeg har rundet 30 kilo

Signe Muusmann kalder sig selv blufærdig og er ikke en, der 'flagrer med dem', som hun formulerer det. Da hun ammede sin datter i bussen, havde hun dækket sig til med både en stofble og sit halstørklæde.

Fra hun fik sit første barn i 2009 og til i dag er amning i det offentlige rum i højere grad blevet noget, der støder folk, mener hun.

- Jeg tror ikke, jeg havde fattet, at samfundet har taget den drejning, og jeg har altid tænkt, at man da kan amme hvor som helst. Måske handler det om, at vi kigger mere mod USA, hvor de er pakket ind i ammetelte og bliver forvist til amme-lounges - en tendens man også ser i storcentre og cafeer herhjemme. Men vi skulle jo gerne være det mest frisindede land i verden, siger Signe Muusmann.

DR henter ny vært på TV2

Det at amme bliver betragtet som noget ulækkert frem for noget naturligt, mener hun.

- Jeg har meget svært ved at forstå, hvordan folk kan blive stødt over at se et lille barn blive ammet. Det er jo ikke ualmindeligt at se halvnøgne kroppe på de sociale medier, og der er generelt ikke mangel på bare bryster i reklamer og andet i det offentlige rum – til tider endda klistret på siden af bussen. Men det er åbenbart mere ulækkert, at brysterne bliver brugt til det, de er skabt til, i de sølle seks måneders tid, som det vist anbefales af Sundhedsstyrelsen, skriver hun i sin klumme.

Casper om Frank i 'Game of Thrones': Derfor fik han rollen